A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
23/04/2012
10:42 pm
dara
Guest
Guests
681sp_Permalink sp_Print

Nazalost, i ja mislim da tu napretka nema. To je samo fljus fljas da zamazu oci s 5 boca asepsola, tri i po uljudne rijeci itd pa onda sve po starom. To je isti kadar koji vec godinama demonstrira bahatost i neljudski odnos i sad treba da se nadamo nekim znacajnijim promjenama, radikalne da ni ne pominjem. Sa istim kadrom tesko sem da se dovede neki zaista posvecen vodja koji ce nametnuti radikalne promjene. Dovodjenje dr Crnogorac na mjesto direktorke je zaista lupanje samara svima nama jer ona je bila upravo NACELNICA PORODILISTA pa “zasluznim” radom postavljena za direktorku klinike. To je apsurd. Samo se vrte kako se smjenjuju vodece garniture!!!

P.S.
Taj GAK i to porodiliste su SRAMOTA ZA DRZAVU jer tu DRZAVA NASTAJE!!!

24/04/2012
8:37 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
682sp_Permalink sp_Print

Nisam znala gdje ovo staviti, pa posto je ovo najcitanija tema , a vezano je, onda evo ovdje :   http://slobodnadalmacija.hr/Sc…..fault.aspx

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

24/04/2012
9:43 am
sun
Guest
Guests
683sp_Permalink sp_Print

uh, citala sam vise puta o tome….u nekim zemljama zap.Evrope je to cak i trend, porodjaj kod kuce, cak sam citala i price tih zena na forumima.

ja bas i nisam za to….nedavno je jedna Australijanka tako umrla, sacuvaj boze…

jer nikad ne znas oce li poc po zlu, a onda dok dodje do bolnice, prosao voz.

nekad jesu zene radjale i kuci i na njivi, ali je i smrtnost bil veca…radjali po 10oro da bi imali 6oro zivih i zdravih. ipak ja vise volim urbane uslove.

ne slazem se s tim da se mozemo porodit jednako ko i bilo koja druga vrsta…nedavno sam bas gledala bbc-jevu emisiju o tome…antropoloski gledano, ljudsko tijelo se  promijenilo dosta, nekad su zene bile krupnije i lakse radjale…sad su sve mrsavije generacije, uzih kukova, a glave su nam vece, to mozemo zahvalit razvitku mozga, i jednostavno zbog te disproporcije je sve vise carskih rezova.

opet, slazem se  potpunosti da se previse automatizovalo to u porodilistima, taj dio kad se beba odvoji, i donosi tek na 3h kod majke, to mi je bas grozno, definitivno se mora poradit na baby frendly sistemu u PG porodlistu!

meni je uzasno falio taj prvi kontakt, jer sam morala na carski rez

vjerujem da sam ga odmah uzela i da je bio kraj mene tih prvih 24h da bih imala mnogo manju ppd, ili je cak ni ne bih imala. ali tu opet krivim nase dr koji ne praktikuju spinalnu anesteziju, pojma nemam zasto. iskreno nisam ni znala prvi put da toga ima kod nas, a drugi put nisam bila nacisto ni da bih je uzela…malo mi je zastrasujuc osjecaj da sam budna dok mi otvaraju stomak Surprised mozda grijesim, ne znam, mozda  uz adekvatnu pripremu bi to sve bilo super (ali to bi ipak bilo previse za nase porodiliste, isto kao kad bi trazili i porodjaj u vodi, uz muziku itd…mozda negdje u 23. vijeku)

tako da sam se sa drugom bebom  pripremila psihicki da ce sve bit isto,da je to samo par dana i da ignorisem sve sto je ruzno,   i mnooogo mi je lakse, samo sam mislila pozitivno, i brze se oporavila, 4ti dan otisla kuci i od tad uzivamo Smile 

06/05/2012
2:09 pm
Julija
Guest
Guests
684sp_Permalink sp_Print

 Je li pocela adaptacija porodilista o kojoj se govorilo da ce poceti u maju?

06/05/2012
3:00 pm
Cekalica
Guest
Guests
685sp_Permalink sp_Print

Plasim se da se samo govorilo o tome Confused Ako neko ima informaciju o tome, kao i onom dijelu koji se odnosi na “regulisanje epidurala” i ostale najavljene izmjene i ja bih voljela da znam.

06/05/2012
4:19 pm
nevena.lana
Guest
Guests
686sp_Permalink sp_Print

ja sam jedna od onih koja je novogodišnje praznike provela u porodilištuKiss.tamo se nažalost nikada ništa neće promijeniti,i biće sve tako dok vas ne počnu persirati,uvažavati,ophoditi se prema porodilji sa poštovanjem i dok neko konačno ne izgubi posao zbog nekorektnog i nehumanog odnosa prema pacijentima. pa polagali su zaboga hipokratovu zakletvu.Laugh 

13/05/2012
8:25 pm
Kristina M
Guest
Guests
687sp_Permalink sp_Print

Tu sam, samo da vam se javim da ne mislite da sam se porodila, nego htjedoh samo da vam javim da u porodilistu odnosno na GAK-u nose plocice sa slikom, imenom i prezimenom.

14/05/2012
12:10 am
caye
Guest
Guests
688sp_Permalink sp_Print

A prvo sto sam pomislila kad sam videla sa strane da ti pises na ovoj temi je da si se porodila! Rekoh ko zna mozda su i wi fi ubacili u gakLaugh
znaci potrudili su se bas, ne samo da nose plocice nego jos sa slikomCool nadam se da ces nam sa lica mesta javiti jos koju pozitivnu promenu

14/05/2012
8:45 pm
dara
Guest
Guests
689sp_Permalink sp_Print

A imamo li ikakvih vijesti pobrinu li se neko konkretnijim pomacima poput ispitivanja suprotnosti internog propisa i vazeceg Zakona kad je u pitanju pravi na izbor doktora na sekundarnom i tercijarnom nivou (ovo je KBC)?

Da nisu zamijenili onu bruku od “spuzvi” po krevetima porodilja, kojih ni na Konik kampu nema takvih vise?

14/05/2012
9:12 pm
Kristina M
Guest
Guests
690sp_Permalink sp_Print

Ne jos nista o planu rada dr Crnogorac. Sto se kreveta tice isto nista, kao ni pocetka adaptacije. nas su npr dvije firme kontaktirale samoinicijativno. Jos nista nijesmo pocinjali kako smo planirali jer cekamo da se potpise onaj istorijski vise memorandum o saradnji sa Min. zdravlja bez kojeg se nista ne moze donirati. Dakle, dvije firme cekaju da im nesto kupe sa spiska… ALi nije zurba izgleda

14/05/2012
9:20 pm
bubica
Guest
Guests
691sp_Permalink sp_Print

pisem sa telefona,ponovo riknuo racunar! za plocice,sta reci? napokon,potrudili su se! sad i ti spremi jednu lepu sa tvojim imenom i slikom i naravno logom portala! pa zakacis na spavacicuLaugh

16/05/2012
12:39 pm
Lara
Guest
Guests
692sp_Permalink sp_Print

Prvi put sam se srela juce sa  porodilistem jer sam morala otic na nagovor svog ginekologa i kardiologa  zbog mog stanja prije trudnoce.Mogu samo reci da je tamo opste RASULO!Kakva je adaptacija pocela sve prsti od radova Frown

Kad objasnim zasto sam dosla gledaju me kao da sam sa marsa pala ,pa me salju sa treceg na cetvrti sprat pa obrnuto,pa onda na ambulantu.Tamo jos gore sestra samo sto me ne proguta,a doktor me pita kad sam mu objasnila zasto sam dosla rekao mi je “Pa sto sad ja treba da radim?” ja mu kazem sta je rekao ginekolog i kardiolog i sve mu pise na papir a on meni “Ocete da vas pregledam?”

Kad sam malo podviknula posto od 9h me maltretiraju a to je bilo oko 13h kad sam dosla kod njega ,napisa mi izvjestaj ono osnovno da ne bi bilo kad dodjem na porodjaj zasto nisam dosla prije.Imam izvjestaj pa neka se posle oni izmedju sebe rasprave.

16/05/2012
12:45 pm
macence
Guest
Guests
693sp_Permalink sp_Print

Lara, zao mi je sto si se tako izmaltretirala, ali je ovo odlicna vijest. Znam da je porodiljama koje su tamo ili treba da budu tamo uskoro uzasno, ali je to dobar znak… ONI NESTO RADE!

17/05/2012
2:29 am
mamama
Guest
Guests
694sp_Permalink sp_Print

Ja sam se porodila u avgustu prosle godine. Citajuci ove komentare jos dok sam bila u trudnoci, jezila sam se. Slusajuci price o zenama koje vriste, drskim sestrama i  ravnodusnim doktorima, ocekivala sam horor. Medjutim moje iskustvo u porodilistu uopste nije lose. Od prijemnog odjeljenja pa na dalje, svi su uglavnom bili ljubazni. Cetiri zene u porodjajnoj sali, ni jednoj se glas nije cuo. Mene je porodila dr Marija Djurovic, predivna je. Mozda jedna od rijetkih kojoj se vidi da voli svoj posao i radi ga najbolje sto moze.

Na akuserstvo opet iznenadjenje…sestre se potpuno normalno ponasaju, desi se da naleti neka namrstena, ali nista strasno, vjerujem da ni njima nije lako.

Eto imam zamjerku za toalete i hranu…e to bi stvarno mogli da poprave.

17/05/2012
8:30 am
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
695sp_Permalink sp_Print

Drago mi je da cujem da ima porodilja koje PG porodiliste nije istraumiralo Laugh

Po tvom opisu rekla bih da je kod tebe pri porodjaju i na odeljenju sve proslo bez problema, pa nisi imala sanse da se sretnes sa onim neprijatnim momentima, na primer, da ti ne donesu bebu na podoj, ti podjes do boksa da se raspitas sta je sa bebom, a ‘ljubazna’ doktorka ti se obrati sa: Sto si dosla, nije beba ovde, vrati se u sobu i cekaj’. E, u takvim momemntima, a ovaj moj je jos ispao bezazlen na kraju, dodje ti da ih sve tamo zadavis.

17/05/2012
11:12 pm
Sandra D
Guest
Guests
696sp_Permalink sp_Print

Kristina said
Tu sam, samo da vam se javim da ne mislite da sam se porodila, nego htjedoh samo da vam javim da u porodilistu odnosno na GAK-u nose plocice sa slikom, imenom i prezimenom.

 

Bi mi kasno da ti pisem sad poruku..a sjetih se da vidim ima li sto novo kod Mihajlovica:)

18/05/2012
2:02 am
mamama
Guest
Guests
697sp_Permalink sp_Print

Istina je da ima i takvih koje se ponasaju kao da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas. Ja sam na kraju morala da se porodim carskim rezom, tako da sam 5 dana bila na odjeljenju. Prva dva dana umires od bolova, ne mozes da se pomjeris, a moras da setas. Onda ti ukljuce infuziju i u isto vrijeme donesu bebu na podoj…sestre su dolazile na svakih sat vremena…mjerenje temperature, pritiska, ukljuci infuziju, iskljuci infuziju, injekcije, pranje…ooooooooo  pa sve ovo po 3 puta dnevno…Jedva sam cekala da podjem kuci da se naspavam, jer mi je bas bilo naporno. A sve se to zaboravi kad uzmes ovo slatko malo stvorenje i poneses ga kuci…

Inace imam iskustvo i sa patologije od prije dva mjeseca…imala sam cervikalnu trudnocu…neka vrsta vanmatericne,u grlicu materice, rijetka bas i opasna…zamalo sam ostala bez materice…zato carice ne zurite sa drugom bebom. E kako me Bog pogledao taj dan. Dr Haliti mi je radio tu intervenciju, kad sam to prezivjela, sve cu. Zbog velikog krvarenja je bilo hitno i moralo je bez anestezije da se radi…doktor mi je objasnio sto sve moze da mi se desi. Svi smo bili isprepadani. Srecom, stalo je krvarenje posle kiretaze i zadrzali su me dva dana na odjeljenju. 

18/05/2012
8:15 am
Kristina M
Guest
Guests
698sp_Permalink sp_Print

zene, moji odlasci ovih dana su svako malo mada na onom odjeljenju patologije…Svaki put mi je bilo vise nego prijatno, ali najiskrenije. Svi su bili nevjerovatno ali nevjeovatno ljubazni (osim jedne osobe koja je inace jedna od najdoubudnijih tamo), prijatni, sve je izgledalo cisto, cak mi i ona odinacija za pijem izgleda znacajno bolje. MOzda sam se ja samo istripovala, ili sam ocekivala sto puta gore, a ono ispalo skoz deseto. Mada sam bila tamo beskrajno puta pa  cisto sumnjam da sam vise puta umisljala..

Mamama tretman “carica” kako ih inace tamo zovu je mnogo bolji nego ostalih,i ponasanje i ophopdjenje sestara prema njima, mada se nadam da ce i to jednog dana prestati i da ce prema svima biti isti, ali je cinjenica da nijesu svi takvi

18/05/2012
8:28 am
viktorialena
Guest
Guests
699sp_Permalink sp_Print

Kristina said
zene, moji odlasci ovih dana su svako malo mada na onom odjeljenju patologije…Svaki put mi je bilo vise nego prijatno, ali najiskrenije. Svi su bili nevjerovatno ali nevjeovatno ljubazni (osim jedne osobe koja je inace jedna od najdoubudnijih tamo), prijatni, sve je izgledalo cisto, cak mi i ona odinacija za pijem izgleda znacajno bolje. MOzda sam se ja samo istripovala, ili sam ocekivala sto puta gore, a ono ispalo skoz deseto. Mada sam bila tamo beskrajno puta pa  cisto sumnjam da sam vise puta umisljala..

Mamama tretman “carica” kako ih inace tamo zovu je mnogo bolji nego ostalih,i ponasanje i ophopdjenje sestara prema njima, mada se nadam da ce i to jednog dana prestati i da ce prema svima biti isti, ali je cinjenica da nijesu svi takvi

Ja sam juce bila sa bratom cijelo prije podne, ispred porodjajne sale, jer mi se poradjala snaha. Stalno su nas obilazile babice sa izvjestajima, a nakon porodjaja odmah su nam pokazali bebu…Bili su bas ljubazni i nosili su akreditacije….A sto se tice tretmana, kada si ti u pitanju, s obzirom na povezivanje sa “Vodjom”roditelja Crne Gore, to ti je Strahopostovanje:))))))..Salim se, mislim da su zaista promjene vidljive……..!!!!

Opet, nemam pristup aktivnostima, mada trenutno bih imala malo vremena za aktivnosti, jer smo ustanovili neke alergije kod mladje cerkice, pa mi treba vremena da se uhodamo oko ishrane…..

18/05/2012
9:05 am
bubica
Guest
Guests
700sp_Permalink sp_Print

ili su vanzemaljci oteli Kristinu i Vikotorijalenu ili su se stvari znacajno promenileLaugh!

A,ima li toalet papiraLaughLaughLaugh?

                  

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
12 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner