A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Porodilište u Podgorici
05/02/2012
9:13 pm
NemAna
Guest
Guests
181sp_Permalink sp_Print

Uskoro idem do Codre, pa ću priupitati i javljam Confused

05/02/2012
9:17 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
182sp_Permalink sp_Print

i u bp je babyfriendly program, a bilo je tako jos i prije 13 god kad sam prvi put rodila.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

05/02/2012
11:47 pm
bubica
Guest
Guests
183sp_Permalink sp_Print

koliko ja znam Codra bi trebala  mozda cak i u februaru da pocne sa radom.mislim na porodiliste.

ona je i zamisljena kao privatno porodiliste,ali zbog svega i svacega sto se dogadja u ovoj drzavi(da ne tupim o politici) nikada se to nije ostvarilo. mislim da su sada napokon odlucili i odvazili se da pocnu sa radom. kad budem imala neku novu info javljam,raspitacu se kod pouzdanih izvoraWink.

06/02/2012
9:38 am
Nikolina
Guest
Guests
184sp_Permalink sp_Print

Za Maju- na predavanjima ti je ono prica o porodjajui o dojenju. Jednom sam bila na tom predavanju traje sat i po skoro, dobijes 2 cd-a u vezi dojenja .

06/02/2012
9:54 am
Tamara 2
Guest
Guests
185sp_Permalink sp_Print

Kristina said:

Pa takva je njima svaka prica, i za dojenje i za antibiotike i za sve. Stalno pricaju o tome kako majka treba da pocne dojenje vec u prvom satu nakon porodjaja, nema sanse da to idje kod nas moze.

Mislim da mozes da se porodis dje oces u cijeloj crnoj Gori, sto rece jedna moja drugarica, zamisli da si se u tom trenu zadesila bas u tom gradu:)

baby friendly program ima sigurno u Baru, ci negdje na sjeveru ali se sa dne mogu sjetiti da me ubijes. Ima na nekoliko mjesta to znam sigirno

Ima i u Niksicu

06/02/2012
12:32 pm
Kristina M
Guest
Guests
186sp_Permalink sp_Print

E pa zene, bile ste u pravu, Codra bi trebalo da krene od proljeca sa porodlistem, sad mi je potvrdio njen vlasnik, kod kojeg sjutra idem da radim intervju tako da cete o svemu biti potanko obavijestene.

Ako imate kakvih pitanja, izvolte, vrlo rado cu ga priupitati sve sto mislite da treba

06/02/2012
12:39 pm
NemAna
Guest
Guests

Kristina,

 

bas si me obradovala Kiss

 

Meni je inače prvu trudnoću vodio doktor Stanišić iz Codre, i tada smo pričali o tome, ali nije znao da mi kaže kad tačno. Laugh

Mene zanima:

– da li je procedura ista kao kada je KBC u pitanju (mislim na papirologiju prije i nakon porođaja)

– cijena porodjaja

– cijena boravka po danu

– da li su usluge babice besplatne ili se plaća

Za sad samo to Smile

06/02/2012
1:01 pm
Maja
Guest
Guests
188sp_Permalink sp_Print

meni su jos davno rekli da bi trebalo da krenu sa porodjajima oko Nove godine,a onda da se odlaze…tako da uzmite sa rezervom informaciju o datumu pocetka porodilista u Codri…ali,neko ce sigurno docekati:)

06/02/2012
3:30 pm
alba
Guest
Guests
189sp_Permalink sp_Print

hoce li raditi epidural, ako hoce koliko ce kostati, da li ce moci da se bira dr za porodjaj

06/02/2012
3:33 pm
montenegrina
Guest
Guests
190sp_Permalink sp_Print

Krisrina moj muz pita da li je moguce posto je je Radovan III odlozio porodjaj svoje cerke tri godine,moguce odloziti i moj porodjaj do otvaranja odjeljenja za porodjaj u Codri LaughLaughLaughLaughLaugh

06/02/2012
3:43 pm
Kristina M
Guest
Guests
191sp_Permalink sp_Print

:))))) Montenegrina, nekako cemo svi intervenisati da mu izadju u susret:)

06/02/2012
3:52 pm
montenegrina
Guest
Guests
192sp_Permalink sp_Print

Evo se zahvaljuje :))))

06/02/2012
4:06 pm
bubica
Guest
Guests
193sp_Permalink sp_Print

rekoh ja,pocece vrlo brzo…

e sad mogu opet da ostanem trudna! Laugh

06/02/2012
4:25 pm
montenegrina
Guest
Guests
194sp_Permalink sp_Print

Smile

24/02/2012
10:05 pm
Tijana
Guest
Guests
195sp_Permalink sp_Print

E pa žene moje 🙂

 

prije tačno 7 dana, dobijem ja oko ponoći neke blage bolove u krstima. Pa onda počeše i malo dno trbuha i okrenem ja dr Uskoković, ona kaže ajde javi mi za pola ure kako sve ide. Uglavnom sa tim nekim minijaturnim bolovima oko 1.30 krenem u porodilište poučena iskustvom prethodnih porođaja. Napolju strava, zamračenje, snijeg, led, treba prepješačiti nekih 100 metara do mjesta đe može taksi doći (auto na parkingu okovano snijegom). Naravno, radi se o centru Podgorice 😀

I stigoh na pregled oko 5 do 2. Dr Haliti u smjeni, obavi pregled, pa ultrazvuk, inače preljubazan i fin. Namrštena sestra sa patologije već viče, požurite presvucite se vi ste kompletirani! uh, što li to znači? imam kontrakcije, ali ne sad nešto približne trenutku rađanja… ajmo, ajmo, kompletirana si Tijana! (već sam prelazak na ti me iznervira, okle ja znam što znači kompletirana!). odmah mene smjestiše u salu, babica DRaginja, fenomenalna žena. nakačiše mi nekakvu infuziju (toga nije prije bilo), pitah što je, oni sa osmjehom, a da olakša. Neka curica sa notesom, 1001 pitanje, te nacionalnost, te vjeroispovjest, te jesam li udata za oca djeteta, te haos, možete li da potpišete? šištim u sred kontrakcije i mrmljam: za 10 sek. Potpisah, a Draginja kaže: e okrenite se, počinje. – Što počinje? Pa porod. Nasmijah se i rekoh ajde onda dobro 🙂 u 2.35 dođe na svijet Hana. Slušajući babicu, nijesam imala ni 1 šava ni ničega. Hana je imala 4100gr, 56cm, obim glave 38.

Porodičište čista 10ka!

 

Odjeljenje akušerstva. Eh. Ko se porađao prije 10 godina, primjetiće neki blagi boljitak. Vrlo blagi, makar u ponašanju osoblja. Šok, na ovoliku zimu, smještaju me u sobu u kojoj nema grijanja! skačem u krevetu od hladnoće te porođajne noći. 2 ćebenceta mi ne pomažu. buđenje u pola pet. A kad ste se vi porodili?- U pola 3. Pa ne bi mogli sami da se istuširate, nemate rez?- Iskolačih oči u ženu spuštenih obrva nevjerujući sopstvenim ušima.- Bezobrazno rekoh NE, i potrebno mi je još 1 ćebe kad sve to završite.

Hrana… što više reći, što se več ne nalazi na topic-u? Eh da, sjutra veče, dolazi tetkica i kaže: oćete li da vam sipam makarone u čorbi? nije ih onako osorno unijela u sobu, već je toliko loš obrok bio da nas je sa vrata pitala želimo li! Smrzla sam se 3 dana. Otvarali smo vrata od sobe da se grijemo iz hodnika. Curica sa žvakom, koja ribajući podove svakog jutra uskoči u sobu uz veseli poklik: kako ste mi ženske danas? reče da je majstor bio i da klima ne radi zbog nekog spoljnjeg kabla! ALOO! kabal je u pitanju. Da me oće puštit, platila bi im sad majstora da ode to da popravi. radijator je posebna priča.

Da li su uslovi boravka nehumani i ponižavajući? DA

Da li su naše porodilje nekulturne i ne umiju sopstvenu higijenu da sprovedu? DA

Da li je osoblje osorno, bezobrazno, prepametno sa sve srednjom medicinskom školom? i da i ne. zavisi od sestre do sestre…

Iznenadila me stara babica jedne večeri koja je vikala po hodniku: treba li kome pomoć pri podoju?

Eh da, tokom mog boravka je bilo 50 porodilja, doslovno su se dodavali kreveti i u porođajnoj sali i na odjeljenju. U jednom trenutku je oko 20 porodilja koristilo pumpicu za grudi, koja se naravno samo proplakala na lavabou. (majčino mlijeko sadrži većinu virusa u sebi dovoljnu za prenos sa majke na dijete, ali u ovakvim slučajevima, posebno ako neko ima ragade…). Samo su 4 bebe imale žuticu, što znači da su ostale mogle nesmetano da sisaju, ali su ih dohranjivali. Na moje insistiranje da mi ne dohrane bebu pri sljedećem podoju, dobih odgovor da oni to ne rade jer su zli, već im je žao da bebe plaču gladne!!! Rekoh, moja beba ima preko 4 kila, dovoljno je jaka da sisa, a ja imam mlijeka, pa pokušajte da je ne dohranite. Tako je i bilo, donijeli su je gladnu, ali je izgubila nepunih 200gr u porodilištu.

Ovo samo govori kako naše porodilište nije za dojenje, a na brošurama UNICEFa stoji da su sve fotke iz CG, čak i ona gdje bebica sisa u porođajnoj sali, još neokupana.

 

Eto, ja se raspisah…

25/02/2012
12:27 am
Tajchi
Guest
Guests
196sp_Permalink sp_Print

Nek je sa srecom Tijana.p. Beba napredna, dugacka 🙂 NAdam se da ste sad dobro i da ces brzo zaboraviti muke iz porodilista. Barem ej sve brzo bilo gotovo 🙂

Uf, kako poludim od takvog odnosa prema porodilji! Ja sam i ovamo frku pravila (rekli su mi posle da sam nekooperativna), a u tim uslovima dolje – ludacku bi mi zavezali! Pih, sve bih ih pobila, ne daj Boze da mi neka osorno odgovori!

25/02/2012
10:19 am
Maja
Guest
Guests
197sp_Permalink sp_Print

Tijana,uf,blago tebi,zavrsilo seLaugh sve u svemu,imala si srece da ti bude dobra ekipa u porodilistu,cini mi se kad to dobro prodje i vidis da je beba zdrava,onda se i ovo poslije lakse podnese…..

ovo “kompletirana” mi je najjaca foraLaugh

25/02/2012
10:57 am
wesna
Guest
Guests
198sp_Permalink sp_Print

“kompletirana”…iskidah se od smijeha…pa se sjetih moja dva porodjaja..uh..i kako sam mislila-proslo je,gotovo je..

Cestitam Tijana!!!!

Da nemas neke fotografije divnog nam odjeljenja???

26/02/2012
1:22 pm
andjica
Guest
Guests
199sp_Permalink sp_Print

A moram i ja napisati svoje iskustvo.Porodila sam se prvi put 16.novembra 2009 prvi put,drugi put 28.januara 2012,sto se tice porodilista apsolutno nista nije promijenjeno,ja sam se porodila carskim rezom oba puta,ali sto se tice osoblja ja sam bila donekle zadovoljna,ono nisu bas da tepaju i maze mada ima i takvih ,pogotovo jedna sestra Ljubica ona je bila divna,ostale su bar prema meni bile divne,ali imam zamjerke za box,sestre u boxu po pravilu bi trebale da obilaze porodilje i objasne im kako da doje ,kakav polozaj je najbolji i td… Ja licno mislim su problem i doktori npr.jedan ljekar je u toj noci kad sam ja bila bio dezuran i porodio 17 zena koje su bile njegovi pacijenti,i jos 3 koje su dosle na porodjaj ne vezano za njega. Sve zene njegovi pacijenti,su porodjene na indukciji,vodenjak puknut,asistirani porodjaj,a svima je termin bio po 2 nedjelje kasnije,i zamislite da su mene selili iz sobe u toj noci 2 puta jer nisu imali gdje da ih smjeste,ali on je bio dezuran i ne zanima ga gdje ce one.Eto to je bila moja zamjerka.Surprised

26/02/2012
5:36 pm
vanjamik
Guest
Guests

andjice, imamo slicno iskustvo sa seljenjem! verovatni isti dr! FrownFrownFrownFrownFrownFrown

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…