Počeo Dječji filmski festival KIDS FEST

Najpopularniji dječji festival zabave, Dječji filmski festival KIDS FEST,  počeo je danas u bioskopu Cineplexx Delta City i trajaće do 21. oktobra.

KIDS FEST će svojoj publici predstaviti najbolje filmove iz raznih zemalja. Ove godine filmovi stižu iz Francuske, Velike Britanije, Španije, Danske, Njemačke, Norveške, Švedske, Češke, i Holandije.

Prva dva posjetioca portala Roditelji.me koji pošalju mail na adresu [email protected] sa naznakom FEST, dobiće po 2 karte za projekcije koje sami izaberu.

Među ostvarenjima su animirani 3D filmovi, igrani filmovi sa svjetskih festivala za djecu i mlade, dokumentarci o životu životinja, nježne priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije.

Tokom 8. Dječjeg filmskog festivala KIDS FESTA gledaoci će moći, pored ostalih, da vide film Beni se vraća kući, priču o bonobo majmunu koga su zarobili lovci. Iz zarobljeništva ga spašava Klodin Andre, žena koja je posvetila svoj život ovim ugroženim stvorenjima, i vodi ga u sklonište u kome se majmuni spremaju za povratak u divljinu.

Tu je i francuski hit Rat dugmića, zasnovan na jednom od najpoznatijih francuskih romana za djecu, film o ljubavi i avanturi. Tajna kuće krokodila natjeraće publiku da razmišlja o tajnama, a možda je i malo uplašiti. Gumeni Tarzan 3D i Marko Makako su priče za zanimljivim i neočekivanim obrtima, a Priča o delfinu sanjaru prati jedno putovanje prepuno izazova i prepreka.

Ove godine u programu KIDS FESTA nalaze se i filmovi za starije uzraste osnovne škole. Iz Holandije stiže film Kauboj, koji je premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu gdje je osvojio nagradu za najbolji debitantski film i Gran pri mladih kritičara koji čine žiri Generacija K plus.

Na KIDS FESTU gledaoci će moći da izaberu između još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni!

Detaljan program FEST-a možete pročitati ovdje. Web adresa zvaničnog sajta Dječjeg filmskog festivala KIDS FESTA je www.kids-fest.com.

Leave a Reply