A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
12/02/2012
9:11 pm
Tamara 2
Guest
Guests
81sp_Permalink sp_Print
0

alba said:

Stizem i jaKiss I to kolima!!!Laugh

Meni danas mama kuvalaWink Tradicija nedjeljom- isvijestimo djeda i babu s cetvoro unucadiLaugh

Ooo miline,i meni svekrvaCool Dodjite veliki ce pleh biti LaughLaughLaughKiss

12/02/2012
9:32 pm
Kristina M
Guest
Guests
82sp_Permalink sp_Print
0

E tako je kod mojih subotom, ali smo preskocili ovaj vikend jer em nijesmo mogli nidje izaci em mi je majka na poslu od juce 🙂 Koliko se opucila mogu misliti, ali joj je lakse palo sigirno nego kad joj moja ekipa dodje vikendom. A od proljeca pet komada unucadi! Sto ona kaze, otvaraju vrtic.

12/02/2012
9:41 pm
alba
Guest
Guests
83sp_Permalink sp_Print
0

Veselo! Ovi nasi prevrnu kucu kad se sastanu- troje aktivnih- ali doslovce! Ludilo, da se najezis. Laugh

13/02/2012
11:00 am
tamara2
Guest
Guests
84sp_Permalink sp_Print
0

Blago bakama i dedama sa toliko unucadi,a i mamama, kad ima ko da ih s vremena na vreme pripazi i uskoci kad je frkaSmile

Na temu-mi danas pasta fagioli(lako se sprema,zasitno je i ukusno) i kupus salata

Za sutra moram da prelistam celi topikSmile,dolazi mi muz sa kolegom na pauzu za rucak,i pojma nema sta bih

13/02/2012
5:52 pm
NemAna
Guest
Guests
85sp_Permalink sp_Print
0


vanjamik said:

Kristina said:

Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile

http://www.vijesti.me/zivot/sm…..anak-60126

kristina, pravila sam ih veceras! extra su! limunova kora u tijestu je prava stvar! nije bilo dovoljno fila za sve, tako da se mogla neka smazati i sa kremicem Laugh

Riješih da ih i ja napravim. Nisam baš vična tijestu, još se uvježbavam 🙂 vanjamik, kristina, može pomoć ako zatreba ?Embarassed

13/02/2012
6:21 pm
Kristina M
Guest
Guests
86sp_Permalink sp_Print
0

Tu sam:) mada meni nijesu ispale nesto, ali sam sa tijestom generalno u dobrim odosima, nemamo otvorenih pitanja 🙂

13/02/2012
6:23 pm
NemAna
Guest
Guests
87sp_Permalink sp_Print
0

🙁 koliko ti je stajao kvasc u mlijeko( dok se ne nadigne).?Otprilike?Ja prvi put radim s kvascem 🙂

13/02/2012
6:34 pm
vanjamik
Guest
Guests
88sp_Permalink sp_Print
0

do 10 min.

ja napravila puslice od onih bjelanaca Laugh

13/02/2012
7:01 pm
NemAna
Guest
Guests
89sp_Permalink sp_Print
0

Daj taj recept za puslice :)))

Ja tek sad počinjem da se družim sa tijestom. Ovaj snijeg me naćerao :)))  Inače sam do sad znala: priganice, palačinke, proju…

13/02/2012
7:09 pm
montenegrina
Guest
Guests
90sp_Permalink sp_Print
0

I ja isto 🙂

13/02/2012
7:15 pm
Kristina M
Guest
Guests
91sp_Permalink sp_Print
0

Krako kvascu treba, samo da je mlijeko toplo. par minuta.

Eeee, Vanjamik sad mi dodje da se kilnem:) Kako se toga nijesam sjetilaaaaaa, a oboyavam puslice.

Ja sam danas pravila sarmu. I to punooo sarme, za jos koji dan.

13/02/2012
7:24 pm
vanjamik
Guest
Guests
92sp_Permalink sp_Print
0

ja blesava zamalo danas da ih bacim i onda se sjetih jedne od omiljenih poslastica iz djetinjstva (ono kad nema niceg “slatkog”, a nema ni materijala za napraviti nesto).

evo recepta:

umutiti bjelanca sa secerom 🙂 obicno ide na 2 bjelanca 10 kas. secera i 1 kas. limunovog soka (ili kas. sirceta). posto sam imala 5 bjelanaca, nisam stavila 25 k.secera, vec oko 17. dosta je i to. kad se onako dobro umute i bjelanac bude cvrst, samo se kasikom vadi i redja u pleh (obavezno masni papir ili ono ulje-brasno na podlogu). dugo se peku, na niskoj temp – ja sam na ovom sporetu koristila opciju susenja na 100 stepeni nekih 1,5 sat.

mugi ce da se ljuti ako procita ovaj post 🙂 nisam stedjela struju, ali ako hoce, moze doci da ih proba :)))

13/02/2012
7:37 pm
NemAna
Guest
Guests
93sp_Permalink sp_Print
0

Super, super, hvala puno.

Evo sam ih izvukla casom, čekam malo, pa da pržim, pa punim. Daako ispadne nešto za pojesti:)

 

A puslice ću kad mi ovo čudo malo zaspi.

A ja bijeli kupus slatki sa mesom danas spremala, ima i za sjutra.

Ni ja struju ne štedim. Nisam 3 dana iz kuće izlazila. Samo nešto spremam i isprobavam recepte.Laugh

13/02/2012
8:03 pm
Tamara 2
Guest
Guests
94sp_Permalink sp_Print
0

Samo da vam 'recem' Laugh da su mi ledene kokcke vrhLaughLaughLaugh mogu se udat' jos koji putLaughLaughLaughLaughLaughLaughLaugh

13/02/2012
8:49 pm
montenegrina
Guest
Guests
95sp_Permalink sp_Print
0

Nemoj,dosta ti je jednom 🙂

13/02/2012
9:13 pm
Tamara 2
Guest
Guests
96sp_Permalink sp_Print
0

Dosta zaista :))))))))))

13/02/2012
9:28 pm
NemAna
Guest
Guests
97sp_Permalink sp_Print
0

Kad se već hvalimo… Krofne su, za prvi put – vrh 😉

 

Hvala kuvaricama mentorkama 😉 Laugh

13/02/2012
9:36 pm
Tamara 2
Guest
Guests
98sp_Permalink sp_Print
0

Cesto kradem recepte sa sajta recepti.com i mogu vam reci da ima predivnih stvarcica

15/02/2012
9:52 am
montenegrina
Guest
Guests
99sp_Permalink sp_Print
0

Čop-sui (Chop Suey)

Ovo jelo se može spremati od različitih namirnica (vrsta mesa i povrća) ali je tehnika spremanja autentična za kinesku kuhinju i čini osnovu većine jela spremanih u woku (kineskom ovalnom tiganju od tučenog gvožđa).
Jelo se kao i većina kineskih jela sprema u porcijama za JEDNU OSOBU (nek vas to ne obeshrabi jer samo kuvanje jela traje 7-10 minuta).

Sastojci za 1 porciju
spremiti pre kuvanja:
100 gr nemasnog mesa (jedna manja šolja pilećeg, goveđeg, svinjskog)
1/3 šolje crnog luka
1/4 šargarepe
1/4 celera
pola čena belog luka
ostalo povrće po želji (patlidžan, pečurke, svež krastavac, bambus..) ali tako da povrća bude najviše duplo više nego mesa.
soja sos
so, biber
malo skroba ili sitnog brašna
malo piva
1/3 kocke za supu rastvorene u malo vode

Priprema
Meso iseći na male komade (1/3 manje nego za gulaš), ostaviti u malo vode u koju ste dodali sode bikarbone (na vrh kašičice) i pustiti da odstoji 2-3 sata ili preko noći. To će omekšati bilo koje meso i uništiti toksine.
Povrće iseći na male delove. Luk na kriške (nikako na kockice), šargarepu u obliku šibice ali ne baš tako sitno, ostalo isto tako.

Imati sve pri ruci pre početka kuvaja.

Zagrejati ulje (jednu-dve kašike) da se puši. Dodati meso (bez vode i suvo da ne bi prskalo ulje). Kad je meso porumenelo izvaditi ga na tanjir sa strane. Dodati opet ulje u tiganj i sipati povrće i to ovim redom: prvo luk, celer i šargarepu.

Propržiti 1 min. dodati ostalo.

Propržiti uz stalno mešanje još 1-2 minuta. Dodati ono meso, malo piva, kocku za supu. Kuvati 1-2 minuta, dodati soja sos, so, biber. Još koji minut i na kraju sve zagustiti sa malo skroba u koji smo dodali vrlo malo vode.

Služiti sa pirinčom.

15/02/2012
11:10 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
100sp_Permalink sp_Print
0

montenegrina, jesi pravila riblju? 

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…