A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
15/02/2012
11:23 am
montenegrina
Guest
Guests
101sp_Permalink sp_Print
0

Ne nisam 5 dana izlazila iz stana,kao u kavezu sam.Cim malo se otopi moram u Voli u nabavku.Nemam kuci bez ove biste supe,ali sam zato svima mojima podijelila tvoj recept 🙂

15/02/2012
1:37 pm
marijank
Guest
Guests
102sp_Permalink sp_Print
0

vanja,tako se prave i padobranci samo sto jos dodas kokosovo brasno i poslije spajas sa marmeladom.

mi danas teletinu i krompir,supica i bice neka salata.mislila opet praviti onu tortu

NemAna pogledaj na pocetak ove teme sto sa stavila recept za pletenicu.ona ne moze da ne uspije,a mnogo je dobra.

15/02/2012
2:46 pm
NemAna
Guest
Guests
103sp_Permalink sp_Print
0

marijank,

vidjela recept, biće na tapeti. 🙂

Hvala.

15/02/2012
3:05 pm
alba
Guest
Guests
104sp_Permalink sp_Print
0

Ni ja nijesam neki strucnjak za tijesta, tj. da budem iskrena- nemam pojma o tome, al sam prekjuce pravila kiflice iz vijesti koje je Kristina preporucila i super su mi ispale! Samo ih je bilo puno i to prilicno velikih, tako da smo ih tek danas dokrajcili.

E, aj' mi preporucite neki dobar recept s mljevenim mesom, mimo polpetuna, polpeta, cufti, bolonjeze sosa i musake.

A evo “americke krofnice” za po' ure gotove:

2 jaja

1 solja jogurta

2solje brasna

1/2 praska za pecivo

malo soli, malo secera

izmutiti, ostaviti 15 min, dok se ugrije ulje i prziti. Djeca obozavaju. MI jedemo kao priganice s dzemom, medom…

15/02/2012
3:43 pm
Kristina M
Guest
Guests
105sp_Permalink sp_Print
0

Alba, ja to podijelim u dva dijela:) To sam zaboravila napomenuti da ih je kumbulj, Ja ih npr uvece sve napravim, pola sa sirom pola sa dzemom i kremom pa podijelim i zamrznem.

Danas sam neku pastu pravila, niko ne zna kako se zove, iz malog mozga, supu i salatu, uh nesto mi je i to previse tesko palo. A popodne su muffine sa brusnicom i suvim grozdjem da im skumbuljam.

15/02/2012
4:30 pm
vanjamik
Guest
Guests
106sp_Permalink sp_Print
0

ja spremila onu piletinu sa jogurtom i senfom, ali nisam imala file, vec sam prvo kuvala karabatake za supu, pa onda njih zapekla. skuvala sam i pirinac (proprzi se luk, ubaci pirinac, pa limunova kora, i onda pileci bujon… ja sam ga tako spremila, a u originalnom receptu se ubacuju i lesnici, leblebije i grasak – neki receppt sa 24kitchen, ovo mu dodje kao salata-obrok).

marijank, ja u recept za padobrance stavljam i malo brasna… ali, njih vise volim da kupim, redje ih sada pravim Laugh

a moji planovi da izadjem iz kuce – ostadose u kuhinji Frown

17/02/2012
9:47 am
Kristina M
Guest
Guests
107sp_Permalink sp_Print
0

Dajte neku ideju, nidje mi nista ne pada na pamet za rucak:(

17/02/2012
9:57 am
mama_mama
Guest
Guests
108sp_Permalink sp_Print
0

Ja jutros rano, prije posla u “krcka” stavila curetinu i povrce.Cijelih 10min je trajala priprema rucka, kao i uvijek sa ovom spravicom.OBOZAVAM je! A svima toplo kad god pozele da ruckaju(do veceras)

 

Zivio Krcko, iz koga je ,po meni hrana uvijek tako mirisljava i socnaConfused

17/02/2012
10:02 am
caye
Guest
Guests
109sp_Permalink sp_Print
0

i ja sm pocela da mozgam, al mi slabo ide:-) juce sam dinstala junetinu i za prilog su bili brokoli na pari sa malo senfa odozgo. a danas ako ne smislim nista bolje teleca supica i bareno meso ili dinstana piletina, tu ne mogu da omanem da ce se svi lepo najesti, i smislicemo nesto za prilog, mozda prokule ili rizaConfused da li ste probale podrvakinu basmati rizu, nama se jako dopala ima neki specifican indiski smek , tako da se napokon jede cesce u nasoj kuci

17/02/2012
10:18 am
Kristina M
Guest
Guests
110sp_Permalink sp_Print
0

Daaa, cesto je kupujemo mada nas ekspert za rizu bi ti mogao posavjetovati drugog proizvodjaca, sad ni ne zna kako se zove, ali vise nema da se kupi. Bilo je jedno vrijeme. Ova Podravkina je dobra

17/02/2012
10:51 am
caye
Guest
Guests
111sp_Permalink sp_Print
0

evo na brzinu dodjosmo do nove ideje za rucak danas, tata zvao da pita sta treba da se kupi pa dade predlog, pastirska pita, ili kako neko kaze musaka sa pireom. al je fora da se socno dinstano mleveno meso i povrce (po zelji moze i bez povrca) stavi na dno a odozgo pire i tako zapece, najlepse mi ispadne kad samo izgnjecim krompir bez dodataka, mada sve zavisi od vrste krompira. ima puno verzija al evo recimo mozete da pogledate http://www.coolinarika.com/rec…..rska-pita/

17/02/2012
10:58 am
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
112sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam malo adaptirala jedan Najdzelin recept i cesto ga spremam kad imam viska mlevene junetine.

Potrebno: lisnato testo blok, 200gr mlevene junetine, luk, 2-3 kuvana jajeta, saka crnih maslina, paradajz,

Izdinstati luk na malo ulja, pa dodati meso  dok dobro ne pobraoni Laugh, dodati iseckana kuvana jaja, iseckane crne masline, iseckani 1 celi paradajz ili pola solje paradajza iz konzerve. Posoliti, pobiberiri.

Razvuci polovinu lisnatog testa, staviti na pleh, rasprodtrti smesu od mesa preko, prekriti drugom polovinom lisnatog testa, dobro zatvoriti ivice viljuskom i napraviti nekoliko rupica po vrhu.

Premazati razmucenim jajetom, posuti susamom i peci dok testo ne bude gotovo (oko 30 minuta).

Sluzim ga uz jos crnih maslina.

17/02/2012
11:05 am
vanjamik
Guest
Guests
113sp_Permalink sp_Print
0

sta je to “krcko”? Laugh

ja sam danas free of spremanja rucka Laugh treba samo da pripremim meso za rostilj… ali zato nisam free kad je u pitanju ciscenje Cry

17/02/2012
1:04 pm
mama_mama
Guest
Guests
114sp_Permalink sp_Print
0

vanjamik said:

sta je to “krcko”? Laugh

 

uzela kod zena koje prodaju expres lonce, posudje, raznorazne djakonije za pripremanje hrane…..

da sad ne bih detaljno objasnjavala, jer ga tooooolllliiiiiko volim da me je strah da se ne upustim u duuuuguuuu pricu.evo linka, pa ti mozda bude jasnije.Ja nemam ovu marku, ali svi rade na istom principu.Ja sam prezadovoljna, a djeca narocito. Ako ti treba jos koja info, tu samFrown

 http://temaso-svet.com/node/127

http://www.crock-pot.com/

na netu ima jako puno recepata, mada sam ja sve uglavnom sama osmislila…bas je jednostavan za upotrebu i odrzavanje….

17/02/2012
1:15 pm
Kristina M
Guest
Guests
115sp_Permalink sp_Print
0

E i ja nadjoh malo mljevenog mesa u frizideru pa cu da pravim kineske snicle mada niko ne zna zasto se zovu kineske http://www.coolinarika.com/rec…..enog-mesa/ i pire, uz neko Ledovo povrce evo se jos razmisljam koje cu. 

A ovu pastirsku pitu definitivno pravim naredne sedmice jer moja djeca dve sa mljevenim mesom vole, nijesu na mene definitivno. Uglavnom ga sjeckam, nesto mi je ljepse mada je veca dusa

17/02/2012
1:38 pm
Podgoricanka
Guest
Guests
116sp_Permalink sp_Print
0

E Kristina kad smo kod kuvanja:) htjedoh te zvati u subotu, al nit struje pa ni interneta a broja nidje:)

One kiflice njam njam 🙂 iz vjesti sto pravis, kad razdijelis na 36 kuglica i pravis ovale, dal i njih sijeces il ti ispada 36 kiflica od toliko kuglica?

17/02/2012
1:51 pm
marijank
Guest
Guests
117sp_Permalink sp_Print
0

kristina , ja pljeskavice pravim ovako:mljeveno meso,malo sode bikarbone,vegeta,prezla,malo gazirane voge,crni luk,bijeli luk i sve umijesim

recept uzela od sveki i odlican je.ona je bila sef kuhinje prije vise od 20 godina hotela onogost.

ja danas pravim pasulj a za sjutra

spagete sa piletinom i tikvicama.poslije stavim recept jer su njam,njam

17/02/2012
1:53 pm
marijank
Guest
Guests
118sp_Permalink sp_Print
0

mama_mama,sta sve kuvas u krcka?

mogla bih ga nabaviti kada je tako dobar.ajde napisi kako se sprema hrana.

17/02/2012
1:58 pm
Kristina M
Guest
Guests
119sp_Permalink sp_Print
0

Vidji dje je bio broj, na stranici portala, prvoj imas kontakt :))))

https://www.roditelji.me/kontakt/

Nijesam ih tako uopste na kraju razvijala nego sam uzimala male kuglice, pa ih u elipsasti oblik razvlacila, na vrh stavljala fil i onda rolala do kraja. Nesto su mi ljepse i jednostavnije tako, ja se nesto ne snalazim sa onim krugovima i rezanjem na puno djelova. Mnogo mi ruzne tako ispadnu

17/02/2012
2:12 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
120sp_Permalink sp_Print
0

kod mene danas sirnica – domaca (njam! )  

ni ja za krcaka ne znam, a uzimala sam od temasa neke stvari i super je kvalitet , sad mi se uzima figaro ali to je druga temaWink

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…