A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
09/02/2012
6:20 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
41sp_Permalink sp_Print
0

vanjamik, ovo jelo je moja sestra skoro pravila, nabasala negdje na recept i odusevila se…ja jos nisam probala, ali svakako hocu, podsjetila si me.

 

a kad smo kod supe od gljiva, da vam otkrijem jednu tajnu:

Super riblja corba!  (ni stari alasi vas nece provaliti Wink )

1 kesa krem corbe od gljiva

1 kesa krem corbe od paradajza

1 konzerva tunjevine (180-200 gr), moze sitna ali ukusniji je file

corbe sipati u 1,5 l mlake vode i kuhati po upuutsvu, 7-10 min uz mijesanje. kad je gotovo dodati tunjevinu iz konzerve zajedno sa uljem, posuti persunom, i po zelji limunovim sokom. To je sve!

Nema sanse da vam ostanu ravnodusni gosti ili ukucani, pod uslovom da vole ove sastojke! fenomenalna je!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/02/2012
6:23 pm
montenegrina
Guest
Guests
42sp_Permalink sp_Print
0

Mamika ti si genije :)Obozavm riblje corbe

09/02/2012
6:32 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
43sp_Permalink sp_Print
0

voljela bih da to kazes kad je probas, ali ne sumnjam, 100x sam pravila i uvijek super…jednom sam umjesto paradajz corbe stavila onaj teetrapak tomatino (za toliko smanjila udio vode), ali je bio ljuti, uhhh kako je bila dobra- ali ja volim ljuto…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/02/2012
6:35 pm
montenegrina
Guest
Guests
44sp_Permalink sp_Print
0

Volim i ja isto…Sta jos ide uz tu corbu,sta mogu napraviti.Nisam vicna u przenju ribe uvijek mi se prihvati a i miris iz stana ne mogu izbaciti tri dana nakon przenja

09/02/2012
7:06 pm
caye
Guest
Guests
45sp_Permalink sp_Print
0

ako nisi vicna przenju mozes i da peces poklopljeno u pekacu ili necem sl, znam da mnogi pek i uvijenu alu foliju ali je ja maximalno izbegavam… recimo moze malo da se uvalja u kukuruzno brasno i dobije finu hrskavu koricu.

mamika jesi mozda probala corbu sa nekom drugom vrstom ribe nisu mi bas ludi za tunjevinom, mozda skusa?

09/02/2012
7:25 pm
caye
Guest
Guests
46sp_Permalink sp_Print
0

sad se setih jos jednog receta za ljubitelje piletine i karija.

iseci pileci file na trakice ili kockice kako vam se svidja, proprziti na malo ulja u teflonskom ili sl tiganju, pred kraj dodati kasicicu karija. kad se dobro isprzi dodati jednu kiselu pavlaku i ostaviti na toploj ploci i promesati da se dobro rastopi tj “pretvori” u sos.

uz to lepo ide przeni ili pecen krompir, naravno moze samo obaren kukuruz ili pirinac…

09/02/2012
7:53 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

caye, nisam . po receptu ide tunjevina iz konzerve, a mozes probati i neku drugu, stvarno ne znam. mozda neka riba, obarena, ociscena itd, pa da se umijesa (neki file npr), ili skusa itd konzervirana.

obicno je spremam ako nam je za rucak neko povrce, pire itd…

 

 u taj sos sa piletinom, pavlakom i karijem redovno umijesam tagliatele, to mi nekako najbolje pase. Njam!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/02/2012
8:08 pm
Guest
Guests

Piletinu sa curry-m često radim i to sa rižom… imam doma cous-cous, tako da ču sljedeći put probati s nijmWink

09/02/2012
8:23 pm
Tamara 2
Guest
Guests
49sp_Permalink sp_Print
0

mmm piletina…. ja pravih juce : isjeckate pilece i proprzite na malo maslinovog ulja,dodate sampinjone,i 1dcl bijelog vina,przite dok ne ispari i dodate neutralnu pavlaku ili sos od sampinjona i zacinite i prste da polizete… 🙂 sa pireom je extra

10/02/2012
8:45 am
marijank
Guest
Guests
50sp_Permalink sp_Print
0

Tamara 2 said:

mmm piletina…. ja pravih juce : isjeckate pilece i proprzite na malo maslinovog ulja,dodate sampinjone,i 1dcl bijelog vina,przite dok ne ispari i dodate neutralnu pavlaku ili sos od sampinjona i zacinite i prste da polizete… 🙂 sa pireom je extra

to i ja pravim i super je njam,njam….

10/02/2012
4:08 pm
Kristina M
Guest
Guests
51sp_Permalink sp_Print
0

Ne napravih ja tortu ipak, nema sanse da smo mogli kokosovo mlijeko da nadjemo. Umjesto nje sam pravila neke JingJang kocke ali me nijesu nesto odusevile

10/02/2012
4:45 pm
Tamara 2
Guest
Guests
52sp_Permalink sp_Print
0

Pored svih obaveza koje imas,ja ti se divim i ne znam kako imas vremena i da se za uvo dohvatis a ne torte da pravisSmile

10/02/2012
5:00 pm
Kristina M
Guest
Guests
53sp_Permalink sp_Print
0

Cini ti se:) Skoro sam jednom prijatljici rekla, sto ih je vise i djece i obaveza, bolje se celjade snalazi. Stalna masina, pa se nekako naviknes i onda kad nemas sto da radis dosadno je poslije par minuta 🙂

10/02/2012
5:01 pm
Kristina M
Guest
Guests
54sp_Permalink sp_Print
0

Cini ti se:) Skoro sam jednom prijatljici rekla, sto ih je vise i djece i obaveza, bolje se celjade snalazi. Stalna masina, pa se nekako naviknes i onda kad nemas sto da radis dosadno je poslije par minuta 🙂

10/02/2012
5:19 pm
Tamara 2
Guest
Guests
55sp_Permalink sp_Print
0

To je jeste 🙂 Kad imam previse obaveza ogranizovanija sam

10/02/2012
6:27 pm
Guest
Guests

I za mene ta vrijedi i osječam se zadovoljnije kad imam više obavezaWink, no moram priznati da me isto tako zna uhvatiti ljenost, pa i ne budem tako organiziranaSurprised………..mi smo danas bili na ručku u VOLI-a..Cool

11/02/2012
12:35 pm
Kristina M
Guest
Guests
57sp_Permalink sp_Print
0

Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile

http://www.vijesti.me/zivot/sm…..anak-60126

11/02/2012
12:45 pm
marijank
Guest
Guests
58sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said:

Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile

http://www.vijesti.me/zivot/sm…..anak-60126

to mi djeluje kao puno posla.nijesam ni ja koristila kokosovo mlijeko, nego sameljes kokosovo brasno i ukuvas sa vodom i eto kokosovog mlijekaSmile

ja sam pravila jutros pitu sa sirom za dorucak.po ovom receptu sam pravila lisnato tijesto i super je http://www.coolinarika.com/rec…..ato-testo/

11/02/2012
12:47 pm
Kristina M
Guest
Guests
59sp_Permalink sp_Print
0

E vidis, meni to nije palo na pamet:)

11/02/2012
1:01 pm
vanjamik
Guest
Guests
60sp_Permalink sp_Print
0

teleca corbica, snicle i pire 🙂 za desert – puding Laugh iz kesice LaughLaughLaugh hocu i ja napolje da se grudvam!

ovaj recept za krofne je super, moram da ga probam uskoro. samo bih ja stavila i puding od cokolade

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1042

Posts: 23476

Newest Members:

_271, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…