A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
11/02/2012
1:08 pm
caye
Guest
Guests
61sp_Permalink sp_Print
0

u kakva me iskusenja bacate s ovim receptima za razna testa pojma nemate! ja juce skuvah rucak i za danas kako bih bila slobodna da se druzimo na roditeljskom kruguFrown al dobro bar ce pasulj biti ukusan, uvek je lepsi drugi dan, a mozda i zasucem rukave popodne za ovo lisnatoConfused

11/02/2012
11:03 pm
vanjamik
Guest
Guests
62sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said:

Posto danas nema mrdanja iz kuce, bez na grudvanje i nazad, rijesih da probam ovaj recept koji su Vijesti upravo objavile

http://www.vijesti.me/zivot/sm…..anak-60126

kristina, pravila sam ih veceras! extra su! limunova kora u tijestu je prava stvar! nije bilo dovoljno fila za sve, tako da se mogla neka smazati i sa kremicem Laugh

12/02/2012
10:03 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

evo obecanog recepta za Vafle (bakin kolac, galete itd…), mi se upravo podavili za dorucak :)))

 

U odvojenu posudu umutiti 3 bjelanca, a posebno ostale sastojke  bez puno filozofije: 3 zumanca, 2 solje brasna, 1/2 cajne kasicice praska za pecivo,malo soli, 1,5 solja mlijeka, par kasika istopljenog maslaca. (Ovi su neutralni -mogu i uz slatko i slano, a ko zeli slatke dodati jos 1 kasiku secera  , ili kesicu vanilin secera, malo cimeta,limunovu koricu , sve po zelji.)

Umucene bjelance dodavati po 1/3 u tijesto, ali ne treba jako mijesati, vec onako lagano kasikom da ostane vazdusasto (malo po malo, iz 3 puta ).

Podmazati aparat , i peci ih klasicno- par minuta svaka tura. Mi smo jutros uz nutelu i pekmez, a u obzir dolaze sirni i ostali namazi …

Ko voli mekane vafle , redjati ih vruce u serpu sa poklopcem, ispod i iznad staviti ubrus da pokupi vlagu, a ko voli hrskave- uz kreme, slag, sladoled, sumsko voce itd  samo ih poslozite jedan pored drugog da se ne preklapaju , na otvorenom i da se tako ohlade, bice hrskavi.

Bon apetit! Smile

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

12/02/2012
11:21 am
Kristina M
Guest
Guests
64sp_Permalink sp_Print
0

Vanjamik meni nesto i nijesu ispale:( Nijesu se doviljno podigle, i zivuljave su ipale unutra. MOra da sam nesto omanula. Onda sam vadila ono zivo tijesto iz sredine, pa ih punila filom. A fila je bilo knap:)

12/02/2012
11:48 am
marijank
Guest
Guests
65sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said:

Vanjamik meni nesto i nijesu ispale:( Nijesu se doviljno podigle, i zivuljave su ipale unutra. MOra da sam nesto omanula. Onda sam vadila ono zivo tijesto iz sredine, pa ih punila filom. A fila je bilo knap:)

meni se to isto desava.ostanu zive unutra, a spolja ona fina zlatna boja.

znam da se krofne prze na masnoci ispod 170 stepeni.

mora da im temperaturu ne pogodim.

ja jos ne znam sto cu danas.mozda riza i pileci bataciza desert sigurno lisnato tijesto sa jabukom.

12/02/2012
12:15 pm
vanjamik
Guest
Guests
66sp_Permalink sp_Print
0

tijesto sam vise istanjila (nisam ono debljine 1cm, vec oko 0.5cm). ne volim kad su unutra pune tijesta i gnjecave. zato nisu bile velike i vec dovoljno przene. a przila sam ih na 7 (sporet ide max do 9). 

12/02/2012
2:33 pm
caye
Guest
Guests

za krofne treba dosta vremena i strpljenja, vise nego za bilo koje drugo testo, recimo i sat i po dva da bi ispale bas vrhunske. posle svakog pipanja testa ono mora da odstoji po 15-20 min, a narocito je vazno kad se izvade krugovi casom da jos odstoje… pa tek onda przenje, a tu postoji stos da se serpa malo mrda kad se krofne tek stave da bi se podigle i bile supljikave unutra. ko sto neko rece malo tisa vatra, jedno dva prsta ulja, lakse je kad je manja serpa pa mogu brze da se okrecu i lepse narastaju kad su nekako zbijene….

ja sinoc napravih one klasicne: 2 jaja, 500ml mleka, kvasac, 1 kasika secera, kasika soli, oko 1kg brasna, 100 gr margarina

12/02/2012
2:56 pm
Kristina M
Guest
Guests
68sp_Permalink sp_Print
0

I bila je umjerena vatra, i odstojale su nekoliko puta pa i poslije vadjenja casom, ali nista pomoglo nije. E nijesam mrdala serpu, ali cu i to sljedeci put da probam:) Mada sam ih vadila da budu prst debele, mozda zato. Ma nema veze, pojele su se na kraju sto je najbitnije.

A danas za rucak bez filozofije, u skladu sa stanjem:), peceno pile sa krompirom, karfiolom i prokulico, uz kombinaciju zelene salate, rotkvica i krastavca, naravno sa supom.

12/02/2012
3:21 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Kristina, tvoj danasnji rucak je po mom meraku, piletina i puuuno povrca, da si mi blize sad bih vam se nakacila Wink

Evo vam jdan recept za krofne iz rerne, nasla na jednom americkom sajtu, i bas su dobre- ma predobre, mada kad se ohlade malo se nekako stvrdnu, ali ih mikrovalna dize iz mrtvih Laugh : 

4-4,5 solje brasna, 1+1/4 solje mlijeka, 2,5 cajne kasike kvasca,2 kasike ulja,2 kasike otopljenog maslaca, 3/4 solje secera, 2 jaja, malo soli. ( posude za mjerenje uglavnom imaju i ove americke mjere solja i cetvrtina itd….)

U mlako mlijeko dodati kvasac, u drugu posudu brasno, secer, so i promjesati.Kad kvasac krene, dodati mu ulje, maslac, jaja ( po principu  mokri i suhi sastojci). Sad sve pomijesati, i dodati jos malo brasna ako je rijetko (to je onih 1/2 solje sa pocetka). neka nadolazi 1 sat na toplom. 

razvaljati 1-1,5 cm debljine, izvuci krugove ,sloziti na masni papir u pleh, sa velikim razmakom jer bas narastu i ostaviti jos sat, sat i po (sto duze bolje) , peci 10-12 minuta na 190. dobije se 15/20 krofni zavisi koliki su krugovi, ja sam morala peci u 2 pleha (istovremeno sa ventilatorom).

stvarno su dobre, dugo nadolaze, ali su za cas gotove!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

12/02/2012
4:55 pm
Tamara 2
Guest
Guests
70sp_Permalink sp_Print
0

Posto ste mi lijepo otvorile apetit sa tim receptima,padose mi na pamet (na zeludacLaugh ) ledene kocke,mmmm,sjutra ih pravim obavezno inace necu pretec' LaughLaughLaugh

12/02/2012
5:02 pm
Tamara 2
Guest
Guests
71sp_Permalink sp_Print
0

Kristina,nemoj  da te iznenadi ako nasi muzevi budu krivili tvoj forum zbog zagorelog rucka LaughLaughLaughLaugh

12/02/2012
5:03 pm
Tamara 2
Guest
Guests
72sp_Permalink sp_Print
0

Kristina,nemoj  da te iznenadi ako nasi muzevi budu krivili tvoj forum zbog zagorelog rucka LaughLaughLaughLaugh

12/02/2012
5:18 pm
vanjamik
Guest
Guests
73sp_Permalink sp_Print
0

Tamara 2 said:

Posto ste mi lijepo otvorile apetit sa tim receptima,padose mi na pamet (na zeludacLaugh ) ledene kocke,mmmm,sjutra ih pravim obavezno inace necu pretec' LaughLaughLaugh

uffff! a kad narendas limunovu koru u fil, pa se ohladi – prste da polizesss!

12/02/2012
5:20 pm
Tamara 2
Guest
Guests
74sp_Permalink sp_Print
0

vanjamik said:

Tamara 2 said:

Posto ste mi lijepo otvorile apetit sa tim receptima,padose mi na pamet (na zeludacLaugh ) ledene kocke,mmmm,sjutra ih pravim obavezno inace necu pretec' LaughLaughLaugh

uffff! a kad narendas limunovu koru u fil, pa se ohladi – prste da polizesss!

mmmmmmm ako vam se sjutra ne javim,znajte da se ''davim'' ledenim kockicama LaughLaughLaughLaugh

12/02/2012
5:33 pm
Kristina M
Guest
Guests
75sp_Permalink sp_Print
0

Tamara 2 said:

Kristina,nemoj  da te iznenadi ako nasi muzevi budu krivili tvoj forum zbog zagorelog rucka LaughLaughLaughLaugh

Vi i njih ukljucite da kuckaju:) Ionako nam fali aktivnih tata :))))

12/02/2012
5:40 pm
Tamara 2
Guest
Guests
76sp_Permalink sp_Print
0

Pa ako se pokrene tema o fudbalu sigurno ce se ukljucitiWinkWinkWinkWink

12/02/2012
5:40 pm
marijank
Guest
Guests
77sp_Permalink sp_Print
0

Tamara 2 said:

vanjamik said:

Tamara 2 said:

Posto ste mi lijepo otvorile apetit sa tim receptima,padose mi na pamet (na zeludacLaugh ) ledene kocke,mmmm,sjutra ih pravim obavezno inace necu pretec' LaughLaughLaugh

uffff! a kad narendas limunovu koru u fil, pa se ohladi – prste da polizesss!

mmmmmmm ako vam se sjutra ne javim,znajte da se ''davim'' ledenim kockicama LaughLaughLaughLaugh

znaci sjutra smo kod Tamare na ledene kockeLaugh.ja krecem nocas pjeske jer se drugcije ne mozeLaughLaughLaugh

12/02/2012
5:48 pm
Tamara 2
Guest
Guests
78sp_Permalink sp_Print
0

hahahahah ajte,ajteLaughLaughLaugh polako preko grahova,mozes sankama slobodne,doklizaces se do lepetanaLaughLaughLaughLaugh

12/02/2012
8:24 pm
alba
Guest
Guests
79sp_Permalink sp_Print
0

Stizem i jaKiss I to kolima!!!Laugh

Meni danas mama kuvalaWink Tradicija nedjeljom- isvijestimo djeda i babu s cetvoro unucadiLaugh

12/02/2012
8:25 pm
alba
Guest
Guests
80sp_Permalink sp_Print
0

a i komsiluk, ja vjerujem

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…