U subotu jubilarni deseti Info dan Stiže nam beba

Jubilarno deseto izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba, biće organizovano u subotu, 7. oktobra, u atrijumu centra BIG Fashion Podgorica.

Događaj desetu godinu organizuje Udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa lab, u partnerstvu sa Kliničkim centrom Crne Gore, Javnom zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja Podgorica i centrom BIG fashion Podgorica.

Jedinstven po konceptu, Info dan Stiže nam beba svake godine okupi veliki broj trudnica i budućih očeva, kao i onih koji su nedavno postali roditelji jer im pruža priliku da se informišu, edukuju, ali i osvoje poklone koji će im biti korisni tokom prvih mjeseci sa bebom.

Tokom programa na bini će se smjenjivati stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije, kao i specijalni gosti, a u okviru sajamskog dijela predstaviće se kompanije koje nude proizvode namijenjene trudnicama, porodiljama, bebama, ali i ostalim članovima porodice. Svi učesnici predavanja i prezentacija, kao i predstavnici kompanija, biće na raspolaganju posjetiocima koji će tako imati priliku da iz prve ruke čuju stručne savjete i informišu se o temama vezanim za trudnoću, porođaj, dojenje i brigu o bebi i tako se na najbolji način pripreme za dolazak novog člana porodice.

 „Teme kojima ćemo se baviti tokom programa su: trudnoća kroz trimestre, što buduće mame čeka u porodilištu, psiho-fizička priprema za porođaj, anemije u trudnoći i nakon porođaja, kako njegovati bebu u prvim danima, pripreme za dojenje, atopijski dermatitis – prevencija, njega i terapija, prvi sistematski pregledi i imunizacija, podsticanje motornog razvoja bebe, uloga tate od prvog dana bebinog života. Zahvaljujući podršci partnera iz zdravstvenih institucija, tokom programa ćemo razgovarati sa renomiranim ljekarima specijalistima, medicinskim osobljem i stručnim saradnicima. Posjetioci Info dana imaće priliku da čuju korisne savjete, razmijene iskustva i nauče nešto novo, a sve u cilju što bolje pripreme za dolazak njihove bebe. U saradnji sa UNICEF-om organizovaćemo i panele na teme dojenja i ranog razvoja, sa posebnim osvrtom na sistematske preglede i imunizaciju. U saradnji sa učesnicima, i ovog puta ćemo organizovati nagradnu igru za posjetioce koji budu prisustvovali predavanjima, a nagrade će biti proizvodi koji će im biti od pomoći kada beba stigne. Imamo i jednu novinu kada je programski koncept u pitanju. Ovog puta pripremamo i mini takmičenje za tata-mate“, najavljuju iz Udruženja Roditelji.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Željka Stevović, ginekološkinja JZU Dom zdravlja Podgorica, dr Ana Musić, ginekološkinja i Dara Vujović, glavna sestra u porodilištu, Klinički centar Crne Gore, Arina Bodina, instruktorka pilatesa, Plesni klub Sonrisa Podgorica, dr Marija Đurović, specijalista ginekologije i akušerstva, Klinički centar Crne Gore, Sanela Rastoder, patronažna sestra, JZU Dom zdravlja Podgorica, Milica Dukić, pedijatrijska sestra, Nevena Vujošević, vršnjačka savjetnica za dojenje udruženja Roditelji, dr Sonja Šofranac, specijalista pedijatrije – neonatolog, Klinički centar Crne Gore,  dr Rajka Pajović, pedijatrica, JZU Dom zdravlja Podgorica i dr Biljana Grbović, fizioterapeutkinja, JZU Dom zdravlja Podgorica. Na panelu o ulozi tate od prvog dana bebinog života panelisti će biti Marko Vukčević, muzičar i Nemanja Živaljević, novinar.

Učesnici sajamskog dijela su: Amicus Pharma – Mustela, Sideral Forte, Glosarij – Tommee Tippee, BABÉ, WaterWipes, Neregelia – Nutrino, Sebamed, 4U Pharma, Farmont – To.To, Suavinex, Calgo MN – Pufies, Podravka – Lino, Mini Bambini, Osmi red – D – Medela, B.Well, Specchiasol, DFC, S Press +  – Originalna Pavlovićeva masti Leader Kids.

Predstavnici ovih kompanija predstaviće posjetiocima brojne proizvode koji su značajni i neophodni tokom trudnoće i priprema za dolazak bebe kao i tokom prvih mjeseci bebinog života.

Program Info dana počinje u 11 i traje do 20:30 sati.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply