Djeca se družila i igrala fudbal sa mladim crnogorskim reprezentativcima

Mladi reprezentativci crnogorske fudbalske reprezentacije, Vasilije Adžić i Bodin Tomašević učestvovali su ove sedmice na treningu fudbalskog kluba Ribnica, koji se organizuje za djecu iz projekta Uči i igraj – iste mogućnosti za obrazovanje i sport. Ovaj projekat udruženje Roditelji sprovodi uz finansijsku podršku UEFA fondacije i u partnerstvu sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

Reprezentativci su sa djecom podijelii iskustva bavljenja sportom i prenijeli im dio svog znanja, na način prilagođen njhovom uzrastu.

“Veoma smo počastvovani što su Vasilije i Bogdan izdvojili vrijeme za djecu i dali im važne savjete, koji će posebno koristiti onima koji budu odlučili i imali priliku da se profesionano bave sportom. Ispunili su im i želje da se fotografišu i da  porazgovaraju o omiiljenim fudbalerima i klubovima. Treneri Elvis i Boško zaista vrijedno rade sa djecom i svi zajedno rade na socijalizaciji i umanjenu razlika”, kazao je Marko Vujisić iz udruženja Roditelji.               

Ključne aktivnosti projekta Uči I igraj su podrška za ukupno 1500 dječaka i djevojčica iz 12 crnogorskih opština u drugom polugodištu ove školske godine, kako u savladavanju čitanja i pisanja, tako i u obezbjeđivanju besplatnih treninga fudbala. Na kraju projekta, sredinom juna biće održan i fudbalski kup, kao  završni događaj u toku kojeg će djeca iz svih opština igrati fudbal ali se i upiznati I družiti. Ove godine projekat se realizuje u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu, Pljevljima, Žabljaku, Nikšiću, Zeti, Podgorici i Danilovgradu.

UEFA fondacija za djecu je i prethodne dvije godine finansirala ovu vrstu aktivnosti udruženja Roditelji, za djecu u Podgorici i Nikšiću za preko 2 hiljade djece.

Ključna poruka projekta je da sva djeca u Crnoj Gori moraju da imaju iste mogućnosti za obrazovanje i sport.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply