Uhapšen sedamnaestogdišnjak zbog prijetećeg mejla, protiv njegovog oca prijava zbog zanemarivanja djeteta

Službenici Uprave policije i Tužilaštva identifikovali su i uhapsili sedamnaestogodišnjeg maloljetnika iz Tuzi, koje je putem mejla ove sednice uputilo poruku prijeteće sadržine na adresu Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić” u Podgorici.

Protiv njegovog oca policija će podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta, shodno članu 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. 

Osumnjičeni maloljetnik je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda. On je, kako se sumnja, 15. marta, uputilo mejl prijeteće sadržine na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprijećeno višestrukim ubistvima. 

Policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovaj maloljetnik, a kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet krivičnog djela. Osim toga od maloljetnika je oduzet računar i mobilni telefon. 

Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete sajber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, Uprava policije je saopštila da će nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti.

Ponovo su apelovali na roditelje, obrazovne institucije i društvene činioce da upoznaju maloljetnike sa posljedicama neprimjerenog ponašanja u sajber prostoru i odgovorno koriste informacione tehnologije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply