Naredne sedmice joga za djecu i logoradionica

Nova logopedska radionica, ali i nova serija radionica – Joga za djecu očekuju naredne sedmice djecu predškolskog i školskog uzrasta u Razvojnom centru udruženja Roditelj u Podgorici.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 22. avgusta, u 19 sati organizujemo  radionicu pod nazivom Joga za djecu, koja je osmišljena tako da kroz razne igre, fizičke vježbe, vježbi disanja i opuštanja, približi djeci ovu veoma staru, jednostavnu i prirodnu disciplinu. Djeca će na interesantan način učiti o važnosti pravilnog disanja, držanja tijela, kako da se umire kada su razdražljiva, jačaće samopouzdanje i osjetiti važnost sebe i svog tijela. Na radionici će se posebna pažnja posvetiti položajima za kičmeni stub.

Praktikovanjem ovih položaja povećava se elastičnost kičme i jačaju njeni potporni mišići.

Joga poboljšava fizičko zdravlje djece tako što kroz izvođenje asana (pokreta) djeca jačaju snagu, fleksibilnost, pokretljivost. Asane se izvode polako uz svjesno izvođenje pokreta i uz punu koncentraciju. Tijelo se ne umara, nego se puni energijom, jača i osvježava. Disanje i opuštanje su takođe dio joge i izvođenjem ovih tehnika pospješuje se pažnja, fokus, pamćenje i raspoloženje. Radionicu će voditi sertifikovana instruktorka joge Dragana Latković, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

U srijedu, 23. avgusta u 19 sati počinje 2. radionica pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje koja se jednom mjesečno biti organizovana u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply