Naredne sedmice radionice posvećene plesu, igri i kreativnosti

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji i naredne sedmice biće organizovane dvije kreativne radinice za djecu koje će u utorak razvijati kreativnost ukrašavanjem predmeta dekupaž tehnikom, a dan kasnije kroz ples i ritam igrati Ii učiti o značaju plesa za pravilno držanje i koordinaciju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 11. jula u 19 sati počinje nova radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Kreativne zanimacije. Dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta ili namještaja komadima papira koja se vjekovima unazad koristi za uljepšavanje predmeta. Na radionici djeca će se uz instrukcije Jovane Radulović i Majde Škrijelj, detaljno upoznati dekupaž tehniku, ukrasiti predmet koji odaberu ali i razvijati maštu. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 12. jula od 19 sati djeca osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da učestvuju u radionici Osjeti ritam. Ples ima brojne pozitivne uticaje na razvoj djeteta. Poznato je da plesači imaju lijepo držanje tijela, dobar osjećaj za ritam, razvijenu ravnotežu i koordinaciju pokreta. Ples budi pozitivan osjećaj, razvija kreativnost i želju za novim saznanjima. Radionicu će voditi plesni koreograf Marija Boljević iz plesnog kluba Diva, koja će kroz unaprijed osmišljene pokrete i igre upoznati djecu sa plesom. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 5 do 10 godina a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply