Vježbaće lijepo govorenje, praviti cvjetne vjenčiće i učiti kroz igru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji nakon praznika biće radno i zabavno, jer će djeca školskog uzrasta moći da prisustvuju radionicama u toku kojih će bogatiti fond riječi i učiti kako lijepo da govore, a imaće priliku da uz mlađe drugare pozdrave proljeće praveći vijence od cvijeća. Najmlađi drugari će učiti kroz igru.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 18. aprila u 19 sati biće održana radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.


U srijedu, 19. aprila u 18 sati počinje radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog  rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 6 godina a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 20. aprila u 19 sati biće održana radionica Cvijeće i proljeće u toku koje će djeca praviti vjence od cvijeća. Majstorica studija Angie&Me, Jelena Vidaković pokazaće im kako se prave ovi ukrasi, a djeca će birati cvjetiće, a zatim će ih zajedno lijepiti. Napravljeno će i dobiti na poklon. Radionica je namijenjena uzrastu od 5 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

 

Leave a Reply