Danas Zaigrana pedala u Kotoru

U Kotoru će danas biti održano predavanje o važnosti igre u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra, psihološkinje Maje Bonačić iz Hrvatske. Predavanje je dio projekta Zaigrana pedala udruge Oblačić, čiji je za cilj pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam. Predavanje će početi u 18 sati u Multimedijalnoj sali Crkve Svetog Pavla.

Zaigrana pedala se ove godine organizuje u osam gradova Hrvatske i Crne Gore, a povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koji se obilježava 2. aprila. Podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružaju Fondacija “Ognjen Rakočević”, Triatlon Savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID I Multisport akademija Mayer.

Bonačić, koja vodu Udrugu Oblačić, je magistrica psihologije, bavi se psihološkom procjenom i ranom intervencijom, i vrhunska je sportistkinja prve kategorije, aktuelna državna prvakinja u dugom triatlonu, koja sva predavanja održava na volonterskoj osnovi i cjelokupan dolazak i angažman realizuje na taj način. Događaj su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Hotel Hilton Podgorica, Tempo iz Podgorice, KIC “Budo Tomović”, a svi oni će obezbijediti svoje usluge i servise za dolazak Maje Bonačić, njen smještaj i održavanje predavanja.

Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Kotoru, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju “Ognjen Rakočević”.

Ovaj humanitarni događaj predviđa da u Podgorici, na više lokacija, u petak, 31. marta, u različitim terminima budu održavane triatlon aktivnosti (vožnja bicikla, plivanje, trčanje) ali I prikupljana sredstva za Fondaciju I organizovano savjetovanje roditelja sa psiholozima o autizmu.

 

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply