Vježbaće pažnju, koncentraciju i intelektualne sposobnosti

Udruženje Roditelji naredne sedmice organizuje u Razvojnom centru u Podgorici dvije kreativno- edukativne radionice namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta, koje imaju za cilj unapređenje pažnje, koncetracije i memorije, kao i podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 14. februara u 19 sati počinje prva radionica Suan Pan mentalna aritmetika koja će jednom mjesečno biti organizovana u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre I druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika I prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 5 do 14 godina koju vodi Sava Kovačević, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 16. februara u 19 sati nastavljamo sa NTC radionicama, koje organizujemo sa PU Pinokio Artić, koji ima licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena uzrastu od 5 do 7 godina, a vodi je vaspitačica Nataša Kalezić. Radionice su osmislili autori NTC Sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 20.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply