Od sjutra međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

sajam

Jedanaesti međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, čiji je slogan Crna Gora čita, svečano će biti otvoren sjutra.

Sajam će tokom pet dana biti otvoren za posjetioce od 11 do 22 sata.

Cijena ulaznice je jedan euro, a organizovane posjete đaka i studenata su besplatne.

 

Jedanaesto izdanje Sajma obilježiće dolazak i predstavljanje Klaudija Magrisa, koji će i otvoriti ovo sajamsko izdanje, Petre Dimovski, Dragana Dragojlovića, Roberta Perišića, Marine Vujčić, Muharema Bazdulja, Vuleta Žurića, osnivača Njuz neta-Aleksandra Gatalice i drugih autora.

Važan dio  programa biće posvećen crnogorskim autorima, među kojima su i Brano Mandić, Obrad Nenezić, Aleksandar Gavranić, Ljubeta Labović…

Sajam će ove godine promovisati društveno odgovornu akciju iniciranu od strane Udruženja Liga i Kazina Volcano, koje je odštampalo 500 besplatnih primjeraka knjige “Problematično i patološko kockanje”, autorke Elvire Koić, a sve sa ciljem suzbijanja tog problema.

Na taj način, Sajam će se kroz svoje aktivnosti uključiti u animaciju društva i podizanje svijesti o problemima zavisnosti, sve uz razgovore za psihijatrom Maidom Burdžović i psihologom i komunikologom Radojem Cerovićem.

Dio programa biće posvećen obilježavanju jubileja Nezavisnosti Crne Gore.

Ministarstvo prosvjete će svakog dana u periodu od 15 do 16 časova organizovati panele u okviru kojih će biti predstavljen i novi sistem srednjoškolskog obrazovanja.

Pored toga, svakog dana Zavod za udžbenike i nastavna sredstva će predstaviti svoja izdanja, s posebnim akcenatom na projekat za djecu IDEA ČITA. Najmlađi posjetioci će imati priliku da tokom trajanja Sajma posjete dječiji kutak i budu dio časa koji će se održavati sa Žarkom Žapcem, uz asistenciju profesora književnosti, a sve to uz podršku Idea supermarketa, koji je ovogodišnji sponzor tog segmenta programa.

Novitet ovogodišnjeg Sajma je i nagradna igra.

Svi koji posjete sajam, kupovinom ulaznice ostvaruju pravo učešća u nagradnoj igri, a dobitnici će se izvlačiti na kraju Sajma, kada će im biti uručene i sljedeće nagrade-putovanje za dvoje u Prag, dva putovanja za dvoje u Dubrovnik, romantični vikend za dvoje u hotelu Aleksandar u Rafailovićima, laptop, tablet uređaj, kozmetički tretmani i pet vrijednih paketa knjiga.

Te poklone su obezbijedili sponzori agencija Gallileo, Klikovac doo, Kimtek, Telenor, zatim kompanija Platinum Beuaty i izdavačka kuća Nova knjiga, koja je uz Delta city, jedan od ključnih partnera Sajma već dugi niz godina.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply