U ponedjeljak proslava Dana Evrope, od 10 sati program za djecu

dan evrope

Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori obilježiće brojnim aktivnostima 9. maj – Dan Evrope, a između ostalog će na platou ispred EU Info centra tog dana od 10 sati biti organizovan program za djecu.

Za djecu i prisutne će pjevati dječji hor Zvjezdice, a biće organizovane Igre bez granice za učenike osnovnih škola sa animatorom Žarkom Žabcem.

U EU Info centru će biti organizovana izložba radova učenika osnovnih škola iz Podgorice, a riječ je o instalacijama koje su urađene od recikliranog materijala kojima su djeca predstavila obilježja pojedinih zemalja EU. Cilj izložbe je podsticanje mladih na razmišljanje o zaštiti životne sredine.

U programu ispred EU centra će učestvovati veliki broj osnovnih škola i pet vrtića, a svi koji dođu moći će da posjete i sajam ambasada u okvru kojeg će građani moći da dobiju informacije ali i da isprobaju neka od tradiocionalna jela iz EU.

Tog dana će i 70 djece iz Osnovne škole „Božidar Vuković Podgoričanin“ doći ispred EU Info centra i pokloniti predstavnicima Delegacije pano pod nazivom „Pjesmom do Evrope“. Ta ustanova 9. maja slavi 35 godina postojanja.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply