Psihološke radionice za samohrane majke i djecu iz jednoroditeljskih porodica

zinak

Psihološke radionice namijenjene samohranim majkama i djeci iz jednoroditeljskih porodica u okviru programa Korektno i konkretno koje realizuje nevladina organizacija ZINAK, počinju 1. februara.

Radionice se realizuju u saradnji sa psihološkinjom Radmilom Stupar Đurišić.

“Prepoznajući značaj i potrebu ovakve vrste podrške za samohrane majke, a sa druge strane svjesni činjenice da one često nijesu u mogućnosti da ih sebi priušte, ove radionice imaće za cilj osnaživanje ličnosti, povećanje samopouzdanja i samopoštovanja, prebrodavanje stresnih faza i uputstva kako se prilagođavati novim životnim okolnostima”, kažu u ZINAK-u.

Kako su objasnili, imajući u vidu posebno socijalno, psihičko i emotivno stanje djece iz jednoroditeljskih porodica, često i traumatične situacije kroz koje su prošli prilikom razvoda roditelja, nasilja u porodici, smrtnog gubitka roditelja i slično, planirane su radionice koje će biti u formi grupnih psiholoških seansi, koje će biti prilagođene dječijem uzrastu uz edukativno-zabavni dio koji će djeci omogućiti da se aktivnije uključe u rad grupe.

Dio planiranih radionica biće održan uz podršku NVO Preventivno Edukativni Centar.

„Radionice za djecu biće održane u dječijim igraonicama ili na izletima koje budemo organizovali u okviru naših redovnih aktivnosti. Imamo do sada oko 200 uglavnom samohranih majki kao članice i prijave su završene za ove radionice, jer je bilo veliko interesovanje“, navela je koordinatorka projekta Nikoleta Strugar.

Programom je, kako je kazala, predviđeno osam radionica za majke i osam radionica za djecu za maksimum osam učesnika po radionici.

Strugar je poručila da će NVO Zinak nastaviti akciju osnažavajuće podrške samohranim roditeljima i njihovoj djeci, a učešće u radionicama zainteresovani mogu prijaviti na broj telefona 069 681 285.

Projekat Korektno i konkretno finansijski je podržala Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću sa 2,3 hiljade eura.

Izvor: ZINAK, PR Centar

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply