Za vikend Uspavana ljepotica i Ružno pače

usruRoditelji i njihova djeca imaće priliku da u toku predstojećeg vikenda u Kulturno-infomativnom centru “Budo Tomović” odgledaju dvije predstave za najmlađe – Uspavanu ljepoticu (3+) i Ružno pače (6).

Portal Roditelji poklanja po dvije ulaznice najbržem registrovanim posjetiocu/posjetiteljki  koji od ovog momenta proslijedi na našu email adresu [email protected] poruku sa nazvom predstave koju želi da odgleda. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Registrovati se možete jednostavno i klikom na dugme Fbook Log/Reg, ako ste korisnik ove društvene mreže.

Obje predstave biće igrane u Sali Dodes i počeće u 12 sati, Uspavana ljepotica u subotu, a Ružno pače u nedjelju.

Uspavana Ljepotica autora Šarla Peroa je maštovita pripovjest o princezi – na koju vještica baca kletvu da će se na šesnaesti rođendan ubosti na vreteno i vječno zaspati – što se i obistini. Preokret nastaje dolaskom princa, čija iskrena ljubav i poljubac bude princezu. Za njom se budi čitavo kraljevstvo u kome ponovo vlada radost na dvoru. Predstavu je režirao Todor Valov.

Ružno pače je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Milovan, junak priče, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – priču o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja.

Ovu predstavu autor posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje. Reditelj predstave je Jaroslav Antonjuk, a igraju Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Dejan Đonović.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply