Dječji proljećni vikend 21. i 22. aprila

Treći dječji proljećni Vikend, čiji je moto „Između jave i sna“, biće organizovan u Delta City-ju u Podgorici 21. i 22. aprila.

Organizatori su najavili da će se kao i do sada potruditi da Dječiji proljećni vikend pruži beskrajno puno zabave, osmijeha i lijepih trenutaka.

Ove godine će se na predstaviti oko 50 organizacija iz Crne Gore, pa će djeca imati prilike da uživaju u različitim programima, od muzike, preko plesa,  pokazivanju znanja, edukativnim radionicama, i mogućnosti da učestvuju u likovnim-kreativnim radionicama, gdje će biti puno slatkih nagrada za najmlađe.

U okviru dječjeg proljećnog vikenda prilku za zajedničku aktivnost, i to igru, imaće djeca i roditelji. Ana Vujnović, članica Udruženja Roditelji, kroz svoju radionicu pod nazivom „Mame na rade na repeat“, pokazaće kako roditelji mogu probuditi kreativnost kod djece, a i sami se zabaviti.

Organizatori manifestacije su željeli i da ukažu na to da i djeca i njihovi roditelji danas često imaju potrebu da konsultuju stručno lice, što je Crnoj Gori, nažalost, još tabu. Zbog toga su pozvali kao gosta psihološkinju Marijanu Vukićević, koja će organizovati radionicu pod nazivom „Kad me neka briga muči, kako da je riješim, danas ću da učim“.

Prvog dana manifestacije, posjetioci će imati priliku da uživaju u nastupima plesnih grupa, malih solista, a vatrogasaci i policajci će djeci ponovo otvoriti vrata svojih automobila i kamiona. Na pozornici će se naći i djeca iz Resursnog centra iz Kotora, a plesne škole Art grupa Montenegro, kulturnih centara Beuty i Dream, kao i Magic škole za talente, prikazaće svoje plesno umijeće.

Sa posjetiocima će se družiti i oni najmlađi i najslađi iz više crnogorskih vrtića i osnovnih škola, a posebni segment programa je predviđen za mališane iz JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ iz Bara. Na kraju večeri, predstaviće se poznati hor Zvjezdice.

Drugi dan manifestacije biće u znaku Dana planete zemlje. Učestvovaće u takmičenju Recikliraj-sačuvaj planetu. Polaznici deset privatnih vrtića pripremili su zanimljivi proljećni ples.

Popodnevni dio programa rezervisan je za muziku i ples, i počeće mjuziklom Romeo i Julija Multimedijalne škole iz Podgorice, a nastaviti čarolijama plesnog centra Matrix, nastupom Akorda iz Nikšića.

Program Dječijeg proljećnog vikenda biće završen kocertom dječijih solista pod nazivom Proljeće u nama i oko nas –  Dječjeg saveza Podgorice. Kompletan program dječjeg proljećnog vikenda možete pogledati ovdje.

Prošle godine je Dječji proljećni vikend okupio preko hiljadu trista mališana iz 48 organizacija i institucija, a njihov program je gledalo preko 32 hiljade posjetilaca.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply