Stručnjak za dileme i probleme – Minja Psihološkinja

minjaPrva knjiga psihološkinje Radmile Stupar Đurišić, Stručnjak za dileme i probleme – Minja Psihološkinja biće predstavljena za vikend u okviru Festivala zdravlja koji je održava u šoping centru Delta city.

Knjiga je namjenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina, ali i svim roditeljima koji neki put imaju vaspitne dileme. Minja psihološkinja biće oba dana vikenda na raspolaganju zainteresovanoj djeci i njihovim roditeljima i odgovarati na pitanja u vezi sa knjigom.

Minja Psihiloškinja u knizi odgovara na 13 pitanja djece iz oblasti dječije psihologije – kako pobijediti tremu, šta su fobije, zašto se djeca trebaju baviti sportom zašto ne treba kasniti, ogovarati , lagati….

Cilj svakog odgovora, osim pružanja informacije, je očuvanje i osnaženje jedinstva porodice kao nukleusa društva. Minja kaže i da svaki odgovor šalje neskrivenu poruku da trebamo pričati uvijek i o svemu.

„Iz ugla psihologa, danas, djeca imaju najviše problema sa usvajanjem dvostrukih standarda. Kako nešto nekom može, a njemu ne može. Današnje društvo, gdje neprimjereno ponašanje nije uvijek adekvatno sankcionisano šalje nerazumljive vaspitne poruke a djeca često ne znaju koga da pitaju šta je ispravno“, pojašnjava Minja Psihološkinja.

U se knjizi kroz naivna dječija pitanja i neformalni lik psihološkinje Minje obrađuju se i veoma složene psihološke teme i u formi vrjednosnih poruka se plasiraju djeci na pristupačan i jednostavan način.

Radmila Stupar Đurišić rodjena je u Novom Sadu 1979. godine. Diplomirala je na odsjeku za psihologiju 2001. godine i stekla zvanje diplomrani psiholog. Završila je stručno specijalističke obuke iz oblasti Kognitivno-bihejvioralne psihoterapije pod mentorstvom Prof. dr Jezdimira Zdravkovića.

Do ove godine imala je 14 naučno-stručnih radova. Ime Minja Psihološkinja koristi u psihološkom radu sa djecom. Nastalo je kao potreba razlikovanja u tehnikama rada sa djecom u odnosu na tehnike rada sa odraslima.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply