Grupa za podršku organizuje novo okupljanje samohranih roditelja

Ljudi iz različitih razloga ulaze, ostaju ili izlaze iz braka. Neki razlozi su socijalno podržani, a neki nijesu i to često utiče na mogućnosti za traženje i dobijanje podrške i pomoći. Zato je tu Grupa za podršku jednoroditeljskim porodicama, koja će se sastati ponovo u četvrtak, 4. aprila.

Roditelji koji se razvode, razmišljaju o razvodu ili su razvedeni imaće priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Takođe, odgovore na brojna pitanja koja se tiču ove teme, roditelji mogu pronaći i u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (13553 downloads) Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva, koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Pogledajte šta o vodiču ima da kaže članica Grupe za podršku jednoroditeljiskim porodicama Ivana Dukić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply