Prvaci iz OŠ Oktoih pohađaće nastavu u Resursnom centru

Učenici prvog razreda podgoričke OŠ Oktoih narednu školsku godinu pohađaće u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica. Na taj način, ova obrazovna ustanova riješiće privremeno problem prebukiranosti, koji je već godinama aktuelan.

Kako su naveli u obavještenju roditeljima prvaka, prema odluci Ministarstva prosvjete Crne Gore, nastava za učenike/ce I razreda školske 2023/24.godine će se izvoditi u prostorijama Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica koji je smješten u Ulici princeze Ksenije br.6 na Zabjelu, u blizini OŠ ,,Oktoih”.

“Nastava za buduće prvake će se izvoditi od 13.30 sati kada će objekat Resursnog centra Podgorica biti u potpunosti na raspolaganju našim prvacima i njihovim učiteljicama i vaspitačicama. U zavisnosti od interesovanja roditelja za jutarnje čuvanje, Ministarstvo prosvjete će pokušati da pronađe adekvatno rješenje”, saopštili su iz OŠ Oktoih.

Prema Zakonu o opštem obrazovanju i vaspitanju, škola, u skladu sa svojim mogućnostima, organizuje produženi boravak za učenike, ali je bez obzira na to obavezna da za djecu iz prvog razreda organizuje jutarnje čuvanje.

Iz OŠ Oktoih navode da su svoje prostorne kapacitete maksimalno iskoristili, pa mole roditelje budućih prvaka na razumijevanje.

“Vjerujemo da će se u narednom periodu naći neko trajnije rješenje za prebukiranost škole”, saopštili su iz škole.

 Kako je ranije saopšteno iz Savjeta roditelja, zbog manjih učionica u Resursnom centru djeca će morati biti rasporođena u veći broj odjeljenja.

Nedavno su iz te ustanove kao jedno od rješenja ponudili da đaci drugog i trećeg razreda nastavu pohađaju u iznajmljenom poslovnom prostoru u blizini Ljubovića, ali roditelja nijesu bili saglasni sa tim predlogom.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply