Stomatološke ambulante u školama tek od septembra 2025. godine

Adaptacija stomatoloških ambulanti u školama još nije počela, a u toku je proces vrednovanja pristiglih ponuda za odabir izvođača radova. Ako sve bude išlo po planu ambulante bi, kako je najavio Filip Vujović iz Uprave za kapitalne projekte, mogle biti spremne tek u septembru 2025. godine

“Ovo je veoma složen projekat, jer se radi o 54 škole u više od 20 crnogorskih opština. Vrijednost investicije je skoro milion eura bez PDV-a. Rok za izvođenje radova, od kad se izvođač uvede u posao je godinu dana”, kazao je Vujović, gostujući u Bojama jutra TV Vijesti.

Kada se završi proces vrednovanja, u Upravi, kako je pojasnio, očekuju da Ministarstvo prosvjete u saradnji s Ministarstvom zdravlja, obezbijedi uslove da se izvođač može uvesti u posao.

“Kao što sam rekao, u sveobuhvatnom projektu mnogo škola je uključeno. Nakon toga je rok od godinu dana i možemo očekivati da negdje sredinom sljedeće godine radovi budu završeni. U sklopu istog projekta je i nabavka medicinske opreme za stomatološke ambulante. Dalje aktivnosti zavisiće od toga kako se bude odvijao ovaj projekat u izgradnji”, kazao je Vujović.

On je saopštio da je Uprava za kapitalne projekte od početka godine realizovala skoro 25 miliona eura, u prvom kvartalu realizovano je četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine. Uprava realizuje preko 250 projekata vrijednosti 85 miliona eura.

Izvor: TV Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply