Peticija za zabranu TikToka i na sajtu Skupštine Crne Gore

Peticija za zabranu društvene mreže TikTok pokrenuta je i na sajtu Skupštine Crne Gore. Za sada je podršku ovoj inicijativi dalo oko 3.600 građana, a da bi ušla u skupštinsku proceduru potrebno je ukupno 6.000 potpisa. Peticija je dostupna na ovom LINKU.

“Ova platforma izuzetno loše utiče na našu djecu i omladinu, jer ogromnom broju ljudi prikazuje neprimjeren sadržaj. Takav isti sadržaj kreiraju i naši najmlađi, u nadi da će postati popularni, što je jedna od pogrešnih vrijednosti koja se na ovoj platformi potencira – popularnost. Djeca bi trebalo da žive dječije živote, da imaju djetinjstvo, da uživaju u svakom danu svog života, a ne da budu “popularni” i da imaju uzore koji ničemu ne mogu da ih nauče”, stoji u peticiji, koja se elektronski može ispuniti i na sajtu Skupštine Crne Gore.

Region je, podsjećamo, nedavno potresla tragedija koja se desila u Beogradu, kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” usmrtio 10 osoba.

Nakon toga, pokrenute su razne peticije kako bi se ukinuli određeni programi koji propagiraju nasilni sadržaj, kao i peticije za ukidanje društvene mreže TikTok.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply