Od utorka besplatan informatički kurs za osnovce

Udruženje Roditelji, u saradnji sa Fakultetom za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran, organizuje dvonedjeljni besplatni kurs za osnovce koji žele da na interaktivan način steknu znanja iz oblasti informatike.  

Kurs će biti realizovan u prostoru Fakulteta za informacionice tehnologije Univerziteta Mediteran u Ulici Josipa Broza bb na Starom aerodromu.  Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

Radionice počinju u utorak, 9. maja, a biće organizovane tri puta sedmično, i to utorkom, četvrtkom i subotom u 18 sati. Kurs Mala informatička avantura je namijenjen djeci uzrasta od 8 do 10 godina koji žele da na zabavan i kreativan način steknu osnovna znanja iz oblasti informatičke tehnologije.

Tokom kursa, djeca ce učiti osnove cyber sigurnosti, što će im pomoći da shvate važnost bezbjednog korištenja interneta. Naučiće kako da se zaštite od online opasnosti i kako da se ponašaju u virtuelnom okruženju.

Pored toga, djeca će učiti osnove rada u Microsoft Wordu i Powerpointu, što će im omogućiti da naprave jednostavne prezentacije i dokumente. Naučiće kako da formatiraju tekst, dodaju slike i grafikone, kreiraju tabele i još mnogo toga.

Kao dio kursa, djeca ce takođe učiti osnove blok kodinga u programu Scratch. Scratch je jednostavan i zabavan alat za programiranje koji koristi vizuelni sistem blokova kako bi se napravile različite aplikacije i igre. Djeca će naučiti kako da koriste Scratch za stvaranje animacija, igrica i drugih projekata.

Kroz kurs Mala informaticka avantura, djeca će imati priliku da razviju svoje kreativne vještine, logičke sposobnosti i kritičko razmišljanje. Kurs je osmišljen tako da bude interaktivan i prilagođen djeci uzrasta od 8 do 10 godina, tako da će biti zabavno i motivirajuće iskustvo za sve polaznike.

Radionice će voditi studenti Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran Anton Ljucović, Anisa Salagić, Matija Drobnjak, Nikola Jablan, Vaso Laličević, Anja Đurđevac,

Martina Matović sa mentorkom profesoricom dr Žanom Knežević.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply