Sjutra sastanak nadležnih u vezi sa plaćenim odsustvom

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti naložilo je danas njegovim članovima iz Sekretarijata za zakonodavstvo i predstavnicima ministarstava prosvjete i ekonomijekao da sjutra ujutro organizuju sastanak i pronađu rješenje za plaćanje odsustva roditelja.

Ova odluku je NKT donio, kako se navodi u saopštenju, razmatrajući saopštenje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u vezi sa pravom na plaćeno odsustvo s posla roditelja djece mlađe od 11 godina. Na sastankusjutra ujutru će biti i predstavnici institucije Ombudsmana.

Ova Institucija zaključila je juče da ministarstva zdravlja, prosvjete i ekonomije nijesu donijela akt kojim se roditelju, odnosno staratelju djece uzrasta do 11 godina omogućava korišćenje prava na plaćeno odustvo, dok traje prekid, odnosno dok je na snazi odlaganje školske 2020/2021. godine.

Udruženje Roditelji obratilo se u utorak nadležnima tražeći da se hitno riješe ključni problemi koji trenutno tište roditelje u našoj zemlji, a odnose ne na nemogućnost ostvarivanja prava na plaćeno odsustvo.

Udruženje Roditelji se i u prethodnom periodu više puta obraćalo nadležnima povodom svih ovih problema sa kojima se suočavaju roditelji, ali ništa konkretno nije urađeno u toku prethodna dva mjeseca, što je potvrdio i Ombudsman.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply