Učimo o emocijama i razvijamo timski duh

 

U Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, ove sedmice biće održana sportska radionica u toku koje će djeca razvijati brzinu razmišljanja i motoričke vještine. Osim toga, mališani će imati priliku i da razgovaraju o važnosti prepoznavanja i poštovanja osjećanja, svojih i tuđih.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak 18. februara u 18 sati biće održana sportska radionica pod nazivom Rastimo zajedno, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 9 godina.

Mališani će u toku radionice učestvovati u brojnim sportskim aktivnostima prilagođenim uzrastu i razvijati timski duh, kogniciju, koncentaraciju, brzinu razmišljanja kao i motoričke vještine. Cilj radionice je razvijanje motorike kod djece školskog uzrasta kroz igru. Radionicu će voditi Damir Džogović i Danijela Rakočević, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak 21. februara u 18 sati počinje kreativno edukativna radionica pod nazivom Osjećam, razumijem i pokazujem.

Djeca će kroz razgovor i niz zanimljivih igara naučiti da prepoznaju svoje i emocije drugih i da ih izražavaju na prihvatljiv način. Cilj radionice je podsticanje razvoja emocionalne inteligencije kod djece i međusobna komunikacija s naglaskom na izražavanje i poštovanje osjećanja, kako svojih tako i tuđih. Radionica je prilagodjena uzrastu od 6 do 10 godina, a vodiće je Jelena Lacman. Broj mjesta ograničen je na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply