Naredne sedmice izrađujemo pasoše drugarstva, učimo engleski i razvijamo govor

U Razvojnom centru udruženja Roditelji i za narednu sedmicu je pripremljen kreativno i edukativni sadržaj za mališane. Kroz igru i stimulativne aktivnosti usvajaće nova znanja engleskog jezika, ali i učiti o poštovanju različitosti. Predškolci će prisustvovati logopedskim vježbama za razvoj logomotorike i jezičkih funkcija.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 3. februara, sa početkom u 19 sati pripremili smo kreativno edukativnu radionicu pod nazivom Djeca svijeta, a vodi je vaspitačica Bojana Đukanović.

Na radionici mališani će imati priliku da razgovaraju o djeci koja pripadaju drugim kulturama, govore druge jezike, drugačije izgledaju. Na taj način učiće o različitosti i važnosti poštovanja njihove jedinstvenosti. Osim toga, u kreativnom dijelu djeca će izrađivati pasoše drugarstva, tokom kojeg će razvijati maštu i uposliti prstiće.

Radionica je namijenena djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 5. februara u 18 sati počinje edukativno-kreativna radionica pod nazivom Winter magic koju realizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Kroz razne edukativne igrice djeca ce naučiti riječi i izraze u vezi sa zimskom čarolijom na engleskom jeziku. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja, uz punu podršku i podstrek predavača.

Radionicu će voditi licencirane Helen Doron nastavnice engleskog jezika Antonija i Rozi Siništaj. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 6. februara, od 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju  organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logopedica Sanja Čanić, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply