Naredne sedmice u fokusu su fizička spremnost i kreativnost

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovane tri kreativno edukativne i sportske radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Vježbaće refleks, koordinaciju ruku, timski duh, kreativnost, ali se i dobro zabaviti sa svojim vršnjacima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 21. oktobra od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 22. oktobra u 18 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom U svijetu jesenjeg lišća, namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Kreativne radionice se zasnivaju na učenju, igricama, odmoru i akciji, a često i sve to u samo jednom zadatku. Tako će biti i na ovoj radionici. Zadatak radionice je podsticanje kreativnosti i mašte, međusobno pomaganje, komunikacija u grupi, kao i vježbanje fine motorike. Na ovaj način djeci ćemo ukazati na slobodu likovnog izražaja. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu će voditi dječiji animator i studentkinja Filozofskog fakulteta Majda Škrijelj.

U srijedu, 23.oktobra u 18 sati počinje radionica Budimo zdravi, igrajmo tenis koju realizujemo u saradnji sa Teniskim klubom Dadex, a održaće se u ulici Goce Delčeve 7, u dvorištu škole “Vladimir Nazor”.

Cilj radionice je da se djeca kroz igru upoznaju sa osnovama sportskog treninga i tenisa kao sporta, kroz niz zanimljivih vježbi i aktivnosti u okviru kojih će vježbati refleks, koordinaciju ruku i nogu kao i takmičarski duh. Osim toga, imaće priliku da se upoznaju sa teniskom tehnikom, uče osnovne udarce i koriste reket, uz prethodno realizovane vježbe zagrijavanja. Trening se radi po najmodernijim metodama Svjetske teniske federacije i prilagođen je mlađim uzrastima i početnicima kako načinom rada tako i opremom koja se koristi. Radionicu će voditi trener Mladen Milanović, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply