Ove sedmice dvije radionice za djecu školskog uzrasta

U Igračkoteci i Razvojnom centru u Nikšiću za ovu sedmicu pripremljene su dvije besplatne radionice u toku kojih će mališani učiti o svom gradu i predstaviti najzanimljivija mjesta na engleskom jeziku, ali i kako da izraze svoje emocije kroz pokret i ples.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 11. septembra u 19 sati biće održana edukativna radionica pod nazivom Moj grad, namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina.

Djeca će imati priliku da razvijaju sposobnost individualnog i rada u paru i grupnog rada, sposobnost komunikacije, kao i stvaranja i korišćenja kreativnih ideja. Kroz raznovrsne aktivnosti savladaće vokabular koji se odnosi na poznata kulturno- istorijska mjesta u njihovom gradu. Potom će, kroz kreativne aktivnosti, svoj grad i najdraža mjesta predstaviti na engleskom jeziku. Radionicu vode nastavnice Milka Cerović i Aleksandra Krivokapić iz Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM u English Access Microscholarship Programu Nikšić. Broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 13. septembra, u nešto ranijem terminu od standarnog, u 16 sati i 30 minuta, počinje nova radionica pod nazivom Razvoj djece kroz ples, koju realizujemo u saradnji sa plesnim klubom Royal.

Ples je oblik kreativne umjetnosti koja omogućava djeci da slobodno izraze emocije. Iako djeluje kao obična zabava dok igraju, mališani istražuju svoju maštu, fantazije i misli. Ples utiče na sposobnost djeteta da ostvaruje socijalni kontakt i da sarađuje sa drugima. Cilj radionice je približiti djeci mogućnosti koje ples, kao oblik umjetnosti pruža.  Radionicu će voditi koregrafi plesnog kluba Rojal, Miloš i Nikolina Adžić, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina. Broj mjesta ograničen je na 20.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply