U Razvojnom centru Nikšić razvojna radionica za roditelje i djecu

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Nikšiću pripremio je za ovu sedmicu dvije besplatne radionice. Za roditelje i djecu jaslenog uzrasta biće održana razvojna radionica sa defektološkinjom, dok će stariji osnovnoškolci  kroz interaktivne aktivnosti učiti o prijateljstvu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 9. jula u 19 sati biće održana edukativna radionica pod nazivom Drvo prijateljstva, a namijenjena je djeci uzrasta od 10  do 14 godina.

Na edukativnoj radionici prijavljena djeca će imati priliku da razvijaju sposobnost individualnog i grupnog rada, sposobnost komunikacije i saopštavanja ideja drugima, stvaranja i korišćenja kreativnih ideja i razmišljanja. Cilj radionice je usvajanje značenja pojma prijateljstva, upoznavanje sa ljudskim osobinama ali i razvijanje logičkog i kritičkog mišljenja. Osim toga, u fokusu će biti i podsticanje različitih misaonih procesa i razvijanje jezičke kulture. Radionicu vode nastavnice Ratka Strunjaš i Nikolina Bečanović iz Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM u English Access Microscholarship Programu Nikšić. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 12. jula od 18 sati, biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

U toku ove radionice posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 7. Prisustvo roditelja je obavezno.

Leave a Reply