Operacija štitne žlijezde i tretman ožiljka

Sponzorisana objava

Bolesti štitne žlijezde su među najčešćim oboljenjima današnjice.

Procjenjuje se da oko 35% svjetske populacije ima neku vrstu promjena na štitnoj žlijezdi. Kada je u pitanju oboljenje štitne žlijezde, žene su ugroženije i kod njih se javlja osam puta češće nego kod muškaraca.

Štitna žlijezda se odstranjuje u slučaju da dođe do poremećaja njene građe i funkcije ili ako postoji sumnja na karcinom. Pritisak koji vrši štitna žlijezda može da smeta glasnim žicama izazivajući promuklost, smeta dušniku kada osoba otežano diše i jednjaku kada otežano guta. Poremećaj građe štitne žlijezde se vidi u pojavi strume – uvećanju štitne žlijezde. Operativni zahvat se preporučuje i u slučajevima hronične upale štitne žlijezde.

Komplikacije kod operacije štitne žlijezde su veoma rijetke. Većina pacijentkinja kaže da su par dana nakon operacije prestali svi neugodni simptomi koje su do tada trpjele. Pacijentkinje se relativno brzo vraćaju normalnom životu, bez većih ograničenja, uz dugoročno uzimanje supstitucione hormonske terapije. Ono što ostaje, mada bezazleno u poređenju sa samim poremećajima rada štitne žlijezde, jeste ožiljak.

Ožiljak koji ostaje nakon operacije štitne žlijezde je na vidljivom mjestu, na prednjoj strani vrata i nerijetko izaziva promjene u psihološkom statusu žene koje pokušavaju da ga prikriju na različite načine. Kako je današnji tempo života takav da svi svakodnevno trpimo pritiske raznih vrsta, i nemamo dovoljno vremena da izdvojimo samo za sebe – konačno Contractubex® ima inovativno rješenje. U pitanju je noćni flaster koji omogućava nevjerovatno komfornu primjenu. Dovoljno je da Contractubex® flaster stavite pred spavanje i zaboravite na njega. Jedino što ćete vremenom primijetiti jeste da ožiljak nestaje i da vam se samopouzdanje kada stanete pred ogledalo lagano vraća.

 

Prije upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, odnosno medicinsko sredstvo, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply