Naredne sedmice u fokusu pamćenje, razvoj govora i ples

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće održane dvije edukativno-kreativne radionice i jedna umjetnička, koje su namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje: email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ajdedaseigramo

U utorak 27. septembra u 18 sati na radionici Ajde da se igramo, sa našim drugarom, dječjim animatorom Žarkom Žapcem, posvetićemo se na još jedan način pamćenju.

Često kažemo da “djeca upijaju poput sunđera”. To je zato što stalno uče kako da uspostave nove veze. Ona stalno uče kako da uspostave vezu između onoga što opažaju i onoga što se u svijetu može otkriti. Djeca, kao i odrasli, nastoje da svako iskustvo povežu sa onim što već postoji, što već znaju i što im je na neki način blisko.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci uzrasta od 3 do 6 godina. Kako bi se postigli što kvalitetniji rezultati preporučujemo da dođete sa jednim djetetom, a kasnije vrlo lako možete prenijeti umijeće igranja na ostalu djecu i članove domaćinstva. Broj mjesta je ograničen na 15.

odkorakadoplesa

U srijedu 28. septembra u 18 sati počinje serija novih radionica Od koraka do plesa. Cilj radionice je da se djeca upoznaju sa plesom, nauče pravilno držanje tijela, vježbaju koordinaciju i savladaju prve plesne korake. Takođe, tokom radionica razvijaće osjećaj za muziku i ritam. Radionicu organizujemo u saradnji sa plesnim klubom Sonrisa, iz kojeg će doći Slobodan i Jelena Vukčević, drzavni prvaci u klasičnom i latino plesu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

odslicicedopricice

U četvrtak, 29. septembra od 18 sati na redu je radionica namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Cilj radionice Od sličice do pričice je da djeca što bolje razvijaju i vježbaju govor. Priče u slikama su uvijek bile najbolja metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, širenje vokabulara, razmišljanje. Djeca će imati priliku da uz pomoć slika ispričaju svoje priče, vježbaju govor i nauče nešto novo. Radionicu vodi članica Udruženja Danijela Knezević, menadžerka kreativnih komunikacija, a mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply