Porodicu dan na moru košta i do 100 eura

more

Četvoročlana porodica za jednodnevni izlet na crnogorskom primorju u prosjeku mora izdvojiti 100 eura. Desetodnevni „sitni“ troškovi na plaži mogu da koštaju koliko i sam turistički aranžman.

Cijene su u prosjeku niže u Ulcinju, Baru i Herceg Novom nego u Budvi i Tivtu.U toku jednodnevnog izleta četvoročlana porodica samo za kafu i sokove treba da izdvoji u prosjeku 15 eura. Ako hoće i sladoled sa po dvije kugle to je još 7 eura, a za neko alkoholno piće 6 do 10 eura. Četiri ručka u restoranu koštaju do 40 eura, a doručak i večera iz samoposluge po 10 eura. Ležaljke i suncobran od pet do 100 eura.

Na Slovenskoj plaži plažni mobilijar je od osam do 12 eura. Na Mogrenu iznajmljivanje para ležaljki i suncobrana košta 15 eura, koliko je i na plaži bečićkog hotela Kvin of Montenegro.

U Dukljanskim vrtovima na Zavali za 100 eura dobije se suncobran, dvije ležaljke, tanjir voća, bokal limunade i flaširana voda.U Budvi kafa košta 1,2 do 1,5 eura, sokovi 2 do 3,5 eura, pivo 2 do 2,5 eura, a žestoka pića od 2,5 do 5 eura. Za roštilj morate izdvojiti pet do sedam eura, picu šest do devet, a plodove mora deset do 37 eura.

U Sutomoru dvije ležaljke sa suncobranom staju pet do 15 eura, parking dva eura, sladoled i kafa po euro, pivo 1,2 do 1,4 eura, a rashlađena flaša vode od 1,5 litar dva eura, koliko i hamburger. Ručak u bašti košta pet do 15 eura. U Čanju nema skupljeg mobilijara od pet eura, parking je dva eura, sladoled i pivo po euro.Na hercegnovskoj rivijeri cijene su uglavnom na prošlogodišnjem nivou, pa se krevet može naći za šest do 15 eura, apartmani od 20 do 50 eura, a polupansion u hotelima od 30 pa do 375 eura.

U objektima brze hrane 1,5 do 2 eura koštaju pljeskavica, hamburger, piletina u lepinji ili parče pice, odnosno topli sendvič. Kugla sladoleda košta 60 centi, kafa od 80 centi do 1,20 eura, koka-kola dva eura, pivo od 2 do 2,5…

Dvije ležaljke i suncobran koštaju pet do 14 eura, a iznajmljivanje pedaline na sat pet eura. Cijena parkinga u crvenoj zoni za sat iznosi 80 centi, u žutoj 50, a dnevna karta pet eura. Paket od deset karata umanjuje cijenu po danu za euro. Ko u Tivat stigne automobilom, sat parkinga u Arsenalskoj ulici plaća 50 centi, u Porto Montenegru 1,5 eura, na aerodromu 80 centi, a u uvali Pržno od 7 do 17 sati tri eura. Plažni mobilijar iznajmljuje se po cijeni od 6 do 10 eura, a na gradskoj plaži, ispred hotela Palma 8 eura za komplet, odnosno tri za samu ležaljku, a dva eura za sam suncobran. Kuvana kafa košta euro, espreso 1,2 eura, kapućino 1,5 eura, pivo dva do 2,5, viski do deset eura, a sokovi od 1,5 do 2 eura. Kugla sladoleda košta od 50 centi do 1,8 eura. Ručati se može za pet do 12 eura, a brza hrana u prosjeku košta dva eura.

Za dvije ležaljke i suncobran na plažama u Ulcinju se plaća pet eura, a ko hoće baldahine, to košta 20 eura. Parking na Velikoj plaži se ne plaća. Akcija za turiste je dva eura za kafu i sok. Može i odvojeno, ali onda košta četiri. Pivo košta od 1,1 do 2,2 eura, pica četiri do šest eura, hamburger dva eura, a pljeskavice i ćevapi sa prilozima su pet.

Na hercegnovskoj rivijeri u pojedinim restoranima dnevni ,,mesni meni“, koji uključuje supu ili čorbu, glavno jelo i desert košta pet, dok je ,,riblji meni“ sedam eura. Porcija ćevapa i pljeskavica u prosjeku koštaju šest eura, čorbe 2,5, porcija orade ili brancina 3,5 eura, pola kile mušlji na buzaru pet eura, lignje osam, hobotnica na žaru sedam eura.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pa ovo jeste realna cifra ako imas para i ne moras da brines sto si za jedan dan potrosio toliko para… onda mozzes da potrosis i 200, pa i 500… medjutim, mislim da je mali broj ljudi koji ne moraju da brinu gdje im ide svaki cent iz kucnog budzeta i koji mogu tako da se opuste-ja ne mogu, i zbog toga prolazim puno jeftinije… vidjecemo kad djeca jos malo porastu, vjerovatno ce i zahtjevi biti veci.

  2. goriva 15e,lezaljka 10 e,parking 3 e,pice za cetvoro 10e,sendvici iz kuce 0e :-),minimun dva puta po sladoled 5 e=43 e minimum ,jedino sto mozete ovdje da oduzmete je lezaljka i to je 10 e tako da mislim da ispod 30e nema mrdanja

Leave a Reply