Što nam mame znače?

majkaidijete

Bez mame ne bismo imali ništa i postoje mnoge stvari na kojima moramo biti zahvalni svojim majkama, ženama koje su nas donijele na svijet i darovale nam život. Zato, ajmo da se podsjetimo što znači imati mamu i na čemu im sve moramo biti zahvalni jer, nažalost, vrlo često to zaboravljamo.

Većina nas zapravo nije uopšte svjesna koliko su majke učinile za nas i što su sve žrtvovale da bi nas odgojile.

1. Ljubav

Prva i najvažnija stvar na kojoj moramo biti neizmjerno zahvalni svojim mamama je ljubav. Bezuslovna i neograničena majčinska ljubav nešto je što se ne može upoređivati ni sa čim ostalim i vrlo je posebna. Mame nas vole toliko da su uvijek zabrinute za nas i uvijek su uz nas kada smo uzrujani ili ljuti. Naše su mame nevjerovatne jer nas vole bez obzira na to što mi rekli ili učinili. One će uvijek biti tu za nas i čuvati nam leđa jer njihova je ljubav bezuslovna. Zahvalite svojoj mami za svu ljubav koju vam je dala i koju vam svakodnevno nastavlja pružati.

2. Podrška

Vrsta podrške koju dobijamo od svojih mama ne možemo pronaći nigdje. I kako nama god izgledalo, mame za nas uvijek žele samo najbolje. One će podržati sve naše odluke i izbore koje donosimo. Mame nikad nemaju loše namjere kad je riječ o njihovoj djeci, budimo im zahvalni na tome.

3. Životne vrijednosti

Htjeli vi to sebi priznati ili ne, vaše se životne vrijednosti zasnivaju na načinu na koji su vas odgojili vaši roditelji. Vaše ponašanje prema drugima, iskrenost, marljivost… sve su to vrijednosti i vrline koje su vam usadili vaši roditelji. Oni su jednim velikim dijelom zaslužni za osobu kakva ste danas. Zahvalite svojoj majci što vas je naučila sve te stvari i usadila vam pozitivne životne vrijednosti.

4. Fizičke stvari

Vaši su roditelji sigurno morali naporno raditi da bi vam priuštili sve ono što ste imali. Odjeća, školovanje, i sve ostale stvari nisu pale s neba. Oni su morali raditi da bi vam mogli kupiti sve što vam je bilo potrebno. Zahvalite im na tome.

5. Strpljenje

U mladosti smo svi mi bili pomalo buntovni i ljuti na cijeli svijet oko sebe, a naši nam roditelji u to vrijeme i nisu bili najdraže osobe na svijetu. Ipak, koliko god mi buntovni i neposlušni bili u tim godinama, naše su majke i dalje ostale uz nas i pretrpjele sve naše mušice. Naše su mame uvijek bile tu za nas, bez obzira na to koliko smo ih mi gurali od sebe ili se ružno ponašali prema njima. One su i dalje tu kada su nam potrebno, čak i sada kad smo odrasli ljudi. Zahvalite svojoj mami za sve strpljenje koje je imala s vama tokom života i recite joj koliko je volite zbog toga što je i dalje tu za vas.

6. Uvijek su tu za nas

Sigurno ste nakon tinejdžerskih godina shvatili da vaša mama zapravo za vas želi samo najbolje. Za sve svoje probleme, bilo banalne bilo ozbiljne u većini će se slučajeva svako od nas prvo obratiti svojoj majci – jer mama zna najbolje i uvijek je tu za nas. Mame nam uvijek daju najbolje savjete i znaju što je najbolje za nas jer nas poznaju bolje od svih. Većina nas bilo bi izgubljeno bez svojih majki. Zahvalite joj što je uvijek tu za vas kada vam je potrebna.

7. Ona je superžena

Posljednja, ali ne i manje važna stvar za koju morate zahvaliti svojoj mami je to što je takva superžena. Nosila vas je devet mjeseci, odgojila vas, uz sve to čistila, kuvala i odlazila na posao i radila je još milion nevidljivih stvari. Mame rade sve, kako bi se reklo ‘od A do Ž’ i zbog toga su prave superžene. One su naši heroji i zaslužile su naše poštovanje. Nemojte to nikad zaboraviti.

Ovo su samo neke od stvari na kojima trebamo biti zahvalni svojim majkama, a postoji ih još jako mnogo koje ovdje nisu spomenute. Imajte na umu da je svaka mama drugačija i jedinstvena na svoj način. Najnevjerovatnija stvar na kojoj moramo zahvaliti svojim majkama je život koji su nam podarile.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply