Provjerite jeste li spremni za šok zvani roditeljstvo?

sokČestitamo, riješili ste da proširite porodicu. Ako ste navikli da živite po svom, roditeljstvo može da bude za vas priličan šok. Ali, kao i za sve u životu, pažljiva priprema može da vam olakša ovaj najvežći životni izazov. Hafington post  u svom satiričnom tekstu vam predlaže kako da se u 11 koraka pripremite za „šok zvani roditeljstvo“:

Korak 1

Unajmite glumca koji će biti vaša „sijenka“ tokom dana. Ta osoba ne bi trebalo da se pomjera od vas tokom cijelog dana. Platite mu ekstra da pokušava da sjedi u vašem krilu dok vi hoćete da ustanete, ili da skače po vama bar jedan sat popodne. Podrazumijeva se da ćete u toalet ići zajedno.  Svakih 15 minuta napravite mu užinu.

Korak 2

Pozovite svoje prijatelje koji nemaju djecu. Recite im da je bilo divno poznavati ih, ali da se ubuduće skoro uopšte nećete viđati. Osim, naravno na Facebook- u.

Korak 3

Važno je da naučite da obavljate jednostavne zadatke dok ste roditelj. Vežite sebi jednu ruku i probajte da tako funkcionišete bar jedan cijeli dan.

Korak 4

Ako planirate da vozite kada budete roditelj, pozajmite negdje tri orangutana i to svojeglava.  Stavite ih u sjedišta i vozite držeći pogled prikovan za put.

Korak 5

Korak 5

Kuvanje je bitan dio podizanja porodice. Kupite  „Umjetnost francuskog kuvanja“ od  Džulije Čajld.  Posjetite specijalne prodavnice kako bi nabavili sve sastojke za njen čuveni goveđi burgunjon. Kuvajte osam sati kuvajući jelo, kada je gotovo brzo ga ohladite do sobne temperature. Onda bacite šerpu na zid. A potom naravno sve očistite.

Korak 6

Roditeljstvo će možda pomalo uticati i na vaše navike vezane za spavanje. Da bi se pripremili za to, nađite najodvratnije zvono za telefon. Pitajte stranca na ulici, da podesi 2,3 alarma između ponoći i pet ujutru. Živite tako bar jedan mjesec. Ako pomislite da se nekom požalite, recite im unapijred  da odgovore sa „to je sigurno nekako tvoja greška“.

Korak 7

Veliki dio roditeljstva je neprestana briga. Pametni budući roditelji  se navikavaju na život sa srednjom do ozbiljnom anksioznošću.

Korak 8

Počnite da gledate dječije televizijske programe. Možda ćete čuti iskačuću, škripu u vašoj glavi. Ne brinite, to je samo vaš mozak koji se topi.

Korak 9

Možda ćete biti nagrađeni djetetom koje želi da spava sa vama. Uživanje! Vježbajte zajedničko spavanje tako što ćete dati stolaru da vam napravi zajednički krevet. Recite mu da vam napravi krevet koji je trećina uobičajenog kreveta. Ne koristitie jastuke, ni posteljinu. Ako vam je ovo skupo, vježbajte tako što ćete spavati u kadi, umotani u čaršave.

Korak 10

Pretvaranje auta u roditeljski prevoz lakše je nego što mislite. Sve što vam treba je:

  • 18  pojedinačnih rasparenih čarapa
  • šest čistih pelena u tri veličine
  • šest šoljca slučajnih mrvica
  • 1/2 šolje džema od jagoda ili neke druge slične ljepljive supstance
  • 18 slomljenih igračaka
  • 2 gomilice konfeta
  • 2 prazna tetrapaka od soka
  • rezervne presvlake za 10 djece.

Korak 11

Kupite 10 vreća odjeće. Raspite to po kući i dovedite one orangutane da vam pomognu. Uživajte.

Sada ste spremni, Uživajte.

Izvor: Mamin svet

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. za to covjek nikad ne moze biti 100% spreman,al kad dodje na svijet to malo bice ims utisak kao da si dvoje podigao i ja uzivam u svakom momentu sa svojim sinom!!!Ima momenata kada te izludi al sve to brzo prodje jer je on vase blago i smisao zivota!! 🙂

Leave a Reply