U subotu akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više

POSTERHumanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, u toku koje će udruženje Roditelji prikupljati korištenu i očuvanu dječiju garderobu za porodice kojima je takva vrsta pomoći potrebna, biće organizovana u subotu, 9. marta

Građani Podgorice će u terminu od 10 do 22 sati moći da donesu opredijeljenu pomoć u šoping centar Delta City, a stanovnici ostalih opština u lokalnu opštinsku organizaciju Crvenog krsta, od 09 do 13 sati.

Volonteri udruženja Roditelji, Volonterskog kluba Gumnazije „Slobodan Škerović“ i Fakulteta za državne i evropske studije potrudiće se da istog dana, u subotu, 9. marta i sortiraju i upakuju doniranu garderobu i obuću i uruče  je porodicama. Donacije će biti raspodijeljene u skladu sa spiskovima koje je udruženje Roditelji sačinilo na osnovu poziva građana koji su se proteklih dana prijavili za pomoć. Na tom spisku su i porodice kojima su u posebnoj akciji ranije pomagale Televizija Vijesti i Banka hrane, a koje su dodate na predlog tog medija.

Preostali dio prikupljenog biće proslijeđen Crvenom krstu Crne Gore koji će zatim uručiti garderobu i obuću osobama kojima inače pomaže na taj način.

Akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više priključilo se i nekoliko kompanija, čiji su zaposleni organizovano već prikupili ono što su bili u mogućnosti da doniraju, a među njima su osiguravajuća kuća Uniqa, dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, Erste banka, vrtić Mali Princ i Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fit.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Leave a Reply