Aktivirana peticija za gradnju novih vrtića

Udruženje Roditelji poziva građane Crne Gore da potpišu online peticiju za hitnu izgradnju i/ili dogradnju vrtića javnih predškolskih ustanova u opštinama u kojima je prisutna prebukiranost, koja je od danas aktivna na linku https://epeticije.gov.me/Default.aspx?id=242.

Udruženje Roditelji će, koristeći novi sistem  Glas građana – e-Peticije, od Ministarstsva prosvjete i na ovaj način zatražiti rješavanje problema prebukiranosti, trenutno najviše izraženog u Podgorici i Baru.

Peticiju je, s obzirom na pravila sistema, moralo da podnese fizičko lice zbog čega se kao inicijator navodi Kristina Mihailović, koja je izvršna direktorica udruženja Roditelji.

Da bi ovaj predlog bio prihvaćen i razmatrala ga Vlada mora biti skupljeno šest hiljada potpisa, online putem, do 11. Decembra 2012. u 12 sati.

Udruženje Roditelji od proljeća ove godine pokušava na nekoliko načina da inicira i utiče na nadležne da što prije počnu da rješavaju problem prebukiranosti u državnim vrtićima koji postoji već godinama i koji se konstatno uvećava.

Inicijativom, Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje osim što tražimo boje uslove za najmlađe i predlažemo rješenja, od kojih je gradnja novih vrtića jedno, ali najbolje i najdjelotvornije, s obzirom da je broj djece predškolskog uzrasta mnogo veći od propisanog standardima i važećim zakonima.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. mikeli

    Desava se da sajt nece da prihvati glasanje, tj. kad pritisnete dugme glasaj nista se ne desava. U tom slucaju otvorite kao novi tab ili novi prozor i onda ce da prodje. Jos ne radi kako treba ali necemo zbog toga da odustanemo!

  2. Dusko Mihailovic

    Sva je prilika da je servis e-peticije pušten zvanično u rad bez pravog testiranja. kako je naša peticija, em prva, em jedina za sada, osuđeni smo da se aplikacija debuguje na nama 🙁

  3. Nikolina

    Meni je uspjelo tek drugi put -nije mi problem bilo napisati sve podatke opet . Cak sam i upalila caps lock drugi put pa mozda je upalilo i zbog toga ….

Leave a Reply