Nacionalna nedjelja promocije dojenja

 

Nacionalna nedjelja promocije dojenja je svoje mjesto u kalendaru crnogorskih manifestacija i događaja zauzela u četrdesetoj nedelji u godini, tako da je ove godine obilježavamo od 1. do 7. oktobra.

U obilježavanje Nacionalne nedjelje dojenja se od ove godine uključilo i udruženje Roditelji koje, nakon obilježavanja Svjetske nedjelje dojenja u avgustu, nastavlja sa aktivnostima na promociji dojenja, pa će tako u četvrtak, 4. oktobra, organizovati tribinu pod nazivom Počnimo ispravno u multimedijalnoj Sali KIC-a Budo Tomović sa početkom u 19 sati.

Udruženje se odlučilo da za temu izabere prvu sedmicu života bebe jer trudnoća najčešće traje četrdeset sedmica, a nedjelja dojenja se organizuje upravo  u četrdesetoj nedjelji u godini.

Pokušaćemo, kako na portalu Roditelji.me, tako I kroz živu riječ na tribini, da otklonimo nedoumice i razriješimo brige trudnica o tome šta ih u vezi dojenja čeka u prvih par sedmica. Sam podatak da 18% od ukupnog broja majki u Crnoj Gori koje otpočinju sa dojenjem, prestaje da doji djecu do kraja prvog mjeseca, govori o tome da su zablude u vezi dojenja duboko ukorijenjene, a adekvatna pomoć mladim majkama često nedostupna.

Zato pozivamo sve zainteresovane buduće roditelje, mlade roditelje i one koji se spremaju to da postanu, da nam se pridruže u četvrtak, da zajedno sa našim gostima porazgovaramo o prvim nedeljama dojenja.  Sa nama će biti ljekari, ali I majke koje će govoriti o svom iskustvu u dojenju.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply