Sjutra online radionica sa patronažnom sestrom o dojenju u prvim danima bebinog života

Trudnice, porodilje i mame koje su nedavno to postale, kao i njihovi partneri, imaće priliku sjutra da čuju savjete patronažne sestre Sanele Rastoder iz Doma zdravlja Podgorica o tome šta da očekuju u prvim danima bebinog života, a kada je dojenje u pitanju i kao i da saznaju šta da urade u konkretnim situacijama.

Ona će biti gošća vršnjačkih savjetica za dojenje udruženja Roditelji i sa njima razgovarati o mnogim nedoumicama, izazovima i situacijama sa kojima se suočavaju roditelji kada sa bebom dođu kod kuće, a odgovaraće i na pitanja koja budu postavljali u komentarima. Online radionica će biti emitovana na Facebook stranici udruženja Roditelji u srijedu, 3. Avgusta od 18 sati.

Svi koji žele već sada da pitaju Sanelu u vezi sa dojenjem mogu nam pistati u inboxu ili u komentarima ove objave.

Ova online radionica dio je projekta Vršnjačka podrška dojenju, koji udruženje Roditelji sprovodi uz podršku kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori i Evropske unije.

Radionica se organizuje u toku Svjetske sedmice dojenja od 1. do 7. avgusta, u čijem fokusu je ove godine jačanje kapaciteta svih zaduženih da štite, promovišu i podržavaju dojenje na svim društvenim nivoima. Oni čine topli lanac podrške dojenju. Cilj je informisati, obrazovati i osnažiti ciljne javnosti, u koje spadaju vlade, zdravstveni sistemi, poslodavci i lokalne zajednice a treba da jačaju svoje kapacitete za stvaranje i održavanje optimalnog okruženja za podršku dojenju u post-pandemijskom svijetu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply