U subotu u parku na Kruševcu o dojenju sa roditeljima i bebama

Udruženje Roditelji organizovaće u subotu, 3. avgusta od 18 sati u parku na Kruševcu u Podgorici, povodom Svjetske nedjelje dojenja 2019. za roditelje i njihove bebe druženje i savjetovanje o dojenju.

Vršnjačke savjetnice za dojenje Udruženja će zainteresovanim mamama govoriti i pokazivati kako da uspješno doje djecu, a sa tatama će razgovarati o načinima podrške partnerkama.

Roditelji koji imaju stariju djecu mogu ih povesti sa sobom na druženje jer će i za njih biti organizovan mali Kutak kako bi se zabavljali dok njihove mame i tate razgovaraju sa savjetnicama. Za sve prisutne mame poklone su spremili Mustela, TommeeTippee, apoteka Meditas i Škorpion Herceg Novi.

Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja je Osnažimo roditelje, stvorimo okruženje koje podstiče dojenje kojom se želi podsjetiti na važnost podrške dojenju i osnaživanje roditelja.

Ukazuje se da majkama treba podrška očeva, partnera, porodice, poslodavaca i cijele zajednice da bi mogle uspješno da doje i nakon prvih mjeseci djetetovog života. Na taj način će majke lakše i duže dojiti jer ako je im društvo pomaže na svim nivoima i obezbjeđuje dobre prakse koje uzimaju u obzir potrebe majki na radnom mjestu i u svim svakodnevnim situacijamam cilj će lakše ispuniti.

U Crnoj Gori jedno od petoro djece isključivo (bez bilo kakvih dodaka, među kojima je su i voda i čaj) je dojeno do šestog mjeseca života, pokazali su najnociji podaci MIKS istraživanja UNICEF-a. To je za 3 odsto više nego 2013 godine. Poslije prve godne života majčino mlijeko je pilo 35 odsto beba, a do druge godine života 14 odsto.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply