Na pecanje u… dnevnu sobu!

PIŠE: Mama ANA

Evo jedne aktivnosti koja će sigurno pomoći da se prekrati dosadno kišno popodne. Napravite gomilu ribica uz pomoć štapa, kanapa i jednog magneta, i krenite na pecanje.

Prikupite materijal:

  • papir za crtanje;
  • bojice;
  • spajalice;
  • jedan magnet (bilo koji deblji, može i sa poleđine magneta za frižider);
  • kratki štap (poslužiće i varjača);
  • malo kanapa.

Na papiru iscrtajte što više ribica. Ako su deca vična crtanju, ovo može biti i njihov zadatak. Dajte mališanima da ih oboje. Za to vrijeme, zavežite magnet na jedan kraj kanapa, a drugi kraj pričvrstite za štap. Isjecite ribice, i na prednji kraj svake stavite po jednu spajalicu. Možda ćete željeti da spajalice dodatno učvrstite lijepkom kako ne bi spadale.

Na pod spustite komad plavog papira koji će predstavljati jezero. Umjesto papira možete iskoristiti neku plavu maramu ili prosto oivičite prostor kockama i naselite svoje jezerce ribicama. I pecanje može da počne.

Ako u igri učestvuje više djece, svi zajedno napravite mnoštvo ribica i više štapova, pa održite takmičenje ko će više ribica upecati.

A, da zabavi dodate i edukativni element, na ribicama ispišite brojeve ili slova, pa zadajte mališanima neki broj ili slovo, a oni nek probaju da ga upecaju. Ili, ako mališani tek uče boje, obojite ribice različitim bojama, pa ih izazovite da upecaju, na primjer, zelenu ribu.

Uživajte i prekratite ove kišne dane na najbolji način, zabavljajući se sa svojim mališanima.

http://mamenakafepauzi.blogspot.com

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply