Krajem juna počinje prirodnjački kamp Stopala u travi, na poklon boravak u kampu

stopalutraviU selu Grlić u Danilovgradu i ovog ljeta će biti održan dječji prirodnjački kamp Stopala u travi, u toku kojeg će djeci biti omogućen kvalitetan i aktivan petodnevni program.

Iz nevladine organizacije Devedeset devet, koja drugi put realizuje kamp, najavljuju da će fokus u radu s djecom uzrasta od 5 do 12 godina u grupi do 20, biće boravak u prirodi i istraživanje, sport, čitanje i kreativno izražavanje.

Kamp će biti održan u dva termina, od 29. juna do 3. jula i od 6 do 10. jula, na imanju Filandar.

Program je zasnovan na poznatim pedagoškim pristupima koji naglašavaju njegovanje dječje kreativnosti i samostalnost (Montessori, Reggio Emilia) kao i karakternih vrlina koje doprinose pozitivnom i stvaralačkom ambijentu (Seligman). Novost u ovogodišnjem programu je rad na Makerspace projektu Moje lijepo selo, u kojem će djeca imati prilike da sama prave, kreiraju, isprobavaju – prema sopstvenim afinitetima.

Autori i voditelji programa su:

– Branka Žižić (profesor književnosti i magistar obrazovne politike);
– Maja Petričević (profesor razredne nastave);
– Mirela Šćepanović (specijalista predškolskog vaspitanja);
– Gordana Medin (profesor fizike na PMF-u);

Povodom Dana djece i Dana roditelja organizatori Stopala u travi će pokloniti petodnevni boravak u kampu za jedno dijete, uzrasta od 5 do 12 godina. Da biste učestvovali i dobili poklon, potrebno je da nam pošaljete mail na adresu contact@roditelji.me i odgovorite u kojim se terminima organizuje kamp ove godine. Registrovani posjetilac ili posjetiteljka čiji mail prvi bude stigao od momenta ove objave, sa tačnim odgovorom dobiće mogućnost besplatnog boravka za jedno dijete u kampu. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Napomena: Molimo vas da nam šaljete mailove sa adrese sa kojom ste se registrovali na portalu ili ako koristite neku drugu da nam naglasite u tijelu maila adresu sa kojom ste se registrovali kako bismo vas pronašli među registrovanim posjetiocima.

Kako je kamp protekao prošle godine možete pogledati na Fbook stranici kampa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply