Krajem juna počinje prirodnjački kamp Stopala u travi, na poklon boravak u kampu

stopalutraviU selu Grlić u Danilovgradu i ovog ljeta će biti održan dječji prirodnjački kamp Stopala u travi, u toku kojeg će djeci biti omogućen kvalitetan i aktivan petodnevni program.

Iz nevladine organizacije Devedeset devet, koja drugi put realizuje kamp, najavljuju da će fokus u radu s djecom uzrasta od 5 do 12 godina u grupi do 20, biće boravak u prirodi i istraživanje, sport, čitanje i kreativno izražavanje.

Kamp će biti održan u dva termina, od 29. juna do 3. jula i od 6 do 10. jula, na imanju Filandar.

Program je zasnovan na poznatim pedagoškim pristupima koji naglašavaju njegovanje dječje kreativnosti i samostalnost (Montessori, Reggio Emilia) kao i karakternih vrlina koje doprinose pozitivnom i stvaralačkom ambijentu (Seligman). Novost u ovogodišnjem programu je rad na Makerspace projektu Moje lijepo selo, u kojem će djeca imati prilike da sama prave, kreiraju, isprobavaju – prema sopstvenim afinitetima.

Autori i voditelji programa su:

– Branka Žižić (profesor književnosti i magistar obrazovne politike);
– Maja Petričević (profesor razredne nastave);
– Mirela Šćepanović (specijalista predškolskog vaspitanja);
– Gordana Medin (profesor fizike na PMF-u);

Povodom Dana djece i Dana roditelja organizatori Stopala u travi će pokloniti petodnevni boravak u kampu za jedno dijete, uzrasta od 5 do 12 godina. Da biste učestvovali i dobili poklon, potrebno je da nam pošaljete mail na adresu [email protected] i odgovorite u kojim se terminima organizuje kamp ove godine. Registrovani posjetilac ili posjetiteljka čiji mail prvi bude stigao od momenta ove objave, sa tačnim odgovorom dobiće mogućnost besplatnog boravka za jedno dijete u kampu. Ako nijeste registrovani korisnik/ca portala proceduru za registraciju možete pronaći ovdje. Napomena: Molimo vas da nam šaljete mailove sa adrese sa kojom ste se registrovali na portalu ili ako koristite neku drugu da nam naglasite u tijelu maila adresu sa kojom ste se registrovali kako bismo vas pronašli među registrovanim posjetiocima.

Kako je kamp protekao prošle godine možete pogledati na Fbook stranici kampa.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply