Doktorka Crnogorac umjesto Snežane Raspopović

Direktorica Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Snežana Raspopović podnijela je ostavku na tu funkciju, a na čelo tog odjeljenja biće ubuduće doktorka Snežana Crnogorac, dosadašnja načelnica porodilišta u Kliničkom centru.

Raspopović je Vijestima kazala da već dugo traži da bude razriješena sa te funkcije.

“Već 10 i više godina sam na čelu Ginekologije. Prilično dugo sam tu i dosadilo mi je. To je jedini razlog moje ostavke”, kazala je Raspopović.

Raspopović je Ginekologiju Kliničkog centra vodila dugi niz godina, a za vrijeme njenih mandata, više puta su se pacijenti žalili na rad osoblja te klinike i na uslove u njoj, a nekoliko slučajeva je dobilo i sudski epilog.

Na sajtu roditelji.me pojavile su se brojne, ozbiljne optužbe na račun uslova i ponašanja osoblja u porodilištu Kliničkog centra. Dnevna novina o tome je napravila serijal tekstova, a nadležni su saopštili da će ispitati sve pojedinosti.

Porodilje su, između ostalog, saopštile da su zbog ponašanja osoblja, pod stresom napuštale KC i ostajale bez mlijeka za bebu. Druga je ispričala da su je, zbog završetka smjene, ostavili na stolu da čeka 45 minuta, kako bi je, nakon porođaja, zašili.

U ispovijestima je rečeno da sestre odbijaju da promjene krvavi čaršav, jer se “to ne radi svaki dan”, kao i da su brojne bebe zaražene bakterijama zbog nečistoće.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply