Projekat Dodirujem se želi da sve žene podstakne na samopregled

Projekat I touch myself (Dodirujem se) projekat je čiji je cilj širenje svijesti o raku dojke i posvećen je svim ženama, majkama, sestrama, tetkama, poznatim i nepoznatim, dalekim i bliskim koje su umrle od te bolesi.

Ovaj projekat nosi ime istoimene pjesme koju je u decembru 1990. godine objavio australijski bend Divinyls, a koju je otpjevala pjevačicaChrissy Amphlett kao veličanje ženske seksualnosti. Taj tekst 24 godine dobio je potpuno drugačiju simboliku.

Chrissy je oboljela od raka dojke, i želja joj je bila da upravo ova pjesma postane himna za širenje svijesti o raku dojke, što je godinu dana nakon njene smrti i realizovano, uz pomoć porodice, prijatelja, saradnika, Sajveta za borbu protiv raka Cancer Council NSW i agencije JWT Sydney.

Deset vodećih svetskih pjevačica otpjevalo je pesmu I touch myself kao uvod u promociju projekta itouchmyself.org: Olivia Newton John, Megan Washington, Sarah McLeod, Katie Noonan, Sarah Blasko, Suze DeMarchi, Deborah Conway, Kate Ceberano, Little Pattie i Connie Mitchell.

Snaga koju rečenica Kad god pomislim na tebe, ja se dodirujem ima kada pomislite na osobu koja je umrla od raka čiji je jedan od načina otkrivanja upravo ispipavanje sopstvenog tijela zaista ostavlja bez daha.

dodirnise

Izvor: Marketingitd

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply