Otvoreno dječije igralište u Njegoševom parku na Cetinju

Djeca Cetinja od danas imaju javno dječije igralište koje će moći da koriste od naredne sedmice, kada vremenske prilike dozvole upotrebu postavljenog mobilijara i instalaciju još nekoliko segmenata.

Novo igralište je danas svečano otvoreno u Njegoševom parku, a dio je inicijative Vratimo djeci igrališta koje udruženje Roditelji sprovodi u posljednjih godinu.

Ljuljaška, klackalica, kula sa stepenicama,klupe i ostali parkovski mobilijar su postavljeni danas, dok će tobogan, slonić i dio penjalice biti postavljeni čim vremenske prilike dozvole. Roditelji i djeca, članovi udruženja Roditelji i građani Cetinja, posadili su cvijeće i rastinje, i iscrtali dio igara na betonskim površinama. Kako kiša danas nije dozvolila da se izvedu svi planirani radovi, članovi Udruženja će već narednog vikenda oslikavati okolne betonske površine edukativnim sadržajem.

Kupovinu mobilijara su obezbijedili Prijestonica i firma Omega Sound, a među donatorima su Fondacija Petrović Njegoš, Hipotekarna banka, NLB Montenegro banka i NVO Forum MNE.

Otvaranju igrališta su prisustvovali roditelji i djeca, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović sa saradnicima, kao i princ Nikola Petrović. Član UO udruženja Roditelji, dječiji animator Žarko Stanišić je proveo vrijeme sa najmlađima, kojima je uručio poklone i kasice za štednju Hipotekarne banke.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici i ubrzo proširena na Budvu, čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju Dubovica vrijedno preko 50 hiljada eura, a koje je donirala kompanija Monterra, uključivši se u inicijativu. U okviru iste inicijative anirano je još nekoliko igrališta u Podgorici i napravljeno jedno novo u Nikšiću.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply