A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
04/06/2017
3:43 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Jaco bila sam kod naše dr na kontroli i ona nema ideju šta je moglo da pođe po zlu. Jer rekla mi je da nisam dolazila i da me ona nije vodila tih 8 mjeseci, mislila bi da se nešto propustilo, a ovako je baš žena bila utučena.. Ja sam se super osjećala, imala odlične rezultate, divno izgledana a bebac je savreno napredovao. Ne znam više ni sama, ja sam se baš nadala da će naša doktorica imati neku ideju šta je moglo da se dogodi. 

Ostaje mi da se nadam da je trombofilija u pitanju..

Inače sam već dobila prvi ciklus, petu nedjelju od porođaja. I kad sam bila kod doktorice, rekla je da sve izgleda kao da se nisam nikad ni porodila. Iako to meni u svom ovom ludilu nije bilo važno, ipak je značajno sa se organizam tako brzo oporavio i vratio u neku normalu.

Vasilisa taj kariotip ste radili oboje u kliničkom? Izabrani doktor opšte prakse ili ginekolog ti je dao uput?

Takođe što se tiče dr Motrenko, mislim da će ti savjetovati kraj avgusta-septembar, kad se oni vrate sa odmora, jer u jlu ne radi VTO. Makar je tako bilo prošle godine. A vjeruj mi da to proleti! I meni kad je u maju prošle godine rekla da se vidimo kad počne ciklus početkom septembra, ja sam bila u fazonu-daaaj ko će sad da čeka toliko..! Ali proleti brzo..ljeto, malo odmor, čitaj, bojaj bojanke za odrasle 🙂 i eto ga septembar, bićeš odmorna i spremna.

04/06/2017
6:18 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1962sp_Permalink sp_Print

Jesmo Breskvice, oboje u kliničkom.. Bravo za takvu reakciju organizma, super, i to je mnogo značajno, iako ti sad to možda ne znači toliko..

Jaco,ti mi uvjek donosiš pozitivu 🙂

Ma u pravu ste, začas će to proći, nego eto..znate i same 🙂 Ali naravno, najbolje polako..Pa meni će proći onda taman toliko od histeroskopije do septembra. Mada kako mi ciklus stalno izostaje, opet bi mi morala izazivati, tako da mozda isto ne bih mogla odmah sledeći mjesec,i da nije jul, dok se ispiju hormoni, dok krene ciklus..A ženske, još jedno pitanje, jeste li sve koje ste radile kod dr Motrenko postupak, radile tamo i histeroskopiju? Jer je meni zakazana u kliničkom, tako da ću joj odnijeti snimak, nadam se da je to takođe ok..

04/06/2017
8:39 pm
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1963sp_Permalink sp_Print

Hvala Jaco 🙂

Naravno da me ne mrzi da napišem, možda ovo moje iskustvo, eto takvo kakvo je, nekome pomogne..

Nama su dr govorili da je sve ok i da je u pitanju psiha i tako dvije i po godine. Odlučili smo da više ne čekamo i odradili smo 2 inseminacije, po nagovoru dr, ali ništa. U julu prošle godine smo dobili odobrenje konzilijuma i u novembru krenuli sa stimulacijom. Tražili su mi samo briseve, nalaz krvi, internistički pregled i to je to. Nalaz hormona je bio star 4 mjeseca i niko mi nikada nije pomenuo da bi ga trebalo ponoviti ili da bi trebalo pratiti hormone u toku stimulacije. Iskreno, suprug i ja smo vjerovali da ćemo uspjeti jer nismo imali ni jedan jedini razlog da vjerujemo u suprotno, pogotovo što su nas ubjeđival da je sa nama sve ok. Stimulacija je protekla odlično, kao i punkcija i et, ali ja sam prokrvarila 6ti dan od ET, malo, pa još malo, pa… Eto, nismo čak ni betu dočekali. 

Na moje pitanje šta je moglo d pođe po zlu i koji nalaz još da odradimo, da li trombofilije, da li neku imunologiju, da li histeroskopiju, doktor je samo rekao da nama to ništa ne treba i da se eto dešava da ne uspije iako bude sve ok.

Toliko o tome…

Onda smo krenuli sami, sve iz početka i eto utvrdili da imam trombofiliju, a histeroskopijom je utvrđeno da imam mikropolipozu, međutim srećom, to smo izliječili. Za godinu dana je zaista previše, tako da smo odlučili da ovog ljeta odmorimo od svega, pa od septembra, Bože zdravlja, u nove pobjede.

Vasilisa, želim ti da histeroskopija prođe savršeno i da ti kažu da je sve ok, a septembar će brzo, ljeto uvijek prebrzo prođe 🙂 I meni se prošle godine činilo, ihaaaaaa gdje je septembar, a tek novembar, a sve je to za čas došlo…i prošlo. 

04/06/2017
11:28 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1964sp_Permalink sp_Print

Vasilisa, ja sam radila HSG u kliničkom, histeroskopiju nisam nikad. HSG je ono ubrizgavanje kontrasta u matericu i jajovode i onda se gleda na rentgenu da li ima kakvo začepljenje ili nešto što odstupa od normale. I ponijela sam doktorici snimak na cd-u, to je bilo potpuno ok i dovoljno. Histeroskopija je mnogo bolja varijanta od ovog što sam ja radila. Mislim da nema razlike gdje si uradila proceduru, važno je da je uradiš.

I to baš može da potpomogne implantaciji, tj.da “probudi” reproduktivni sistem. 

04/06/2017
11:47 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1965sp_Permalink sp_Print

Cao zenske, vidim raspisale ste se ovih dana, drago mi je da vas vidim tako raspolozene i spremne za nove pobjede uprkos svemu. Posto vidim da imamo novih clanova da napisem i ja kojo redak 🙂 Radila sam dvije vantjelesne do sada, obje na CT. Oba puta sam pred sam postupak radila histeroskopiju, pred drugu cak i skrecing materice. Svi nalazi sjajni, radila sam, jer imam PCO, od insulinometrije preko svega redom. Sve ok  Prvi put 11 embriona, drugi put devet. Oba puta mi radili transfer treci dan. Prvi put dva (jedan osmocelijski, jedan devetocelijski) drugi put tri(sva tri osmocelijski). Oba puta nista. Prvi put beta 1.2 drugi put mi je ciklus poceo taman kad je trebalo po kalendaru. Cak sam nakon toga pokusala iz prirodnog da pratim jedan moj folikul pa sta bude, pukao je dan pred pregled. Za CT imam samo rijeci hvale, jer aj da kazem “izmaltretiraju” te dobro, u smislu da, kad ovako na kraju sve saberes i oduzmes ne mozes da kazes eh moglo je to, moglo je ovo. Moglo je, uvijek u neuspjehu trazimo krivca pa sam ga tako trazila i ja. I svi su mi bili krivi. Pocev od mene pa redom, pa mogla sam zdravije zivjeti, zdravije se hraniti, pa mogla sam piti ovo, pa ono, itd itd, znate i same kako vec to ide. Moj vam je savjet da sve nedoumice sto imate rijesite s doktorom i povadite sve nalaze koje mislite da treba, da svaku dilemu rijesite, da ne razmisljate poslije, kad bude vrijeme da se opustite i cekate da se bebac ugnijezdi, o nekim stvarima toga tipa(trebalo je ovo, trebalo je ono) Ja sam to radila i nista mi dobro nije donijelo. Sad sam odlucila da malo preko ljeta odmorim, pa od septembra idemo, dako bude treca sreca :). Sta vas god zanima za CT pitajte, tu sam. 🙂 Nama je dr Cejovic sad dao kao pripremu inofolic(meni) i condesyl(muzu) cisto eto da malo se pripremimo za septembar-oktobar. Ne znam da li neka od vas ima iskustva sa tim tabletama? Ljubim vas sve, idemo u nove pobjede ?

04/06/2017
11:48 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
Member Since:
12/11/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1966sp_Permalink sp_Print

E, da, ja sam inace 55 ,nesto me je forum preimenovao pa cisto da znate ako ste citale ranije postove 😉

05/06/2017
12:48 am
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1967sp_Permalink sp_Print

Breskvice sve znam o cemu pricas, isto sam tako jedva cekala pregled kod doktorke nadajuci se da ce mi ona dati odgovore. Samo je slagnula ramenima i rekla jednostavno se desava, pogotovo blizanacke trudnoce koje ona bas zbog toga ne voli. E baravo za ciklus i odlicno da porodjaj nije ostavio posledice! Jer secam se slicno je i meni rekla. Kao ajde lezi da vimo kako su ga odradili, i posle pregleda je rekla uh dobro je! Kaze ne znate kako nekada kurslus ostane posle porodjaja. Sto ti kazes to mi tad apsolutno nije nista znacilo, a veruj mi znaci. Takodje verovatno znas da se  posle trudnoce dosta stvari sredi u organizmu i da naredne trudnoce lakse dolaze. Eto bas o onoj drugarici iz Nk sto sam pricala, koja je imala 2 neuspele vto,i trecu koja je uspela iz koje je  rodila bliznakinje koje su skoro napunile godinu a ona je vec u 6 mesecu prirodne trudnoce. Eto tako ce nadam se i tebi biti! 

Vasilisa stvarno znam kako vam je i nekako ne mogu tek tako da se iskljucim iz ove price kao ja sam sad dobila bebu ajd vi sad cao. Osecam stvarno potrebu da treba ako mogu nekome da pomognem bar u vidu informacije. Nikakav problem nije bilo gde da radis histeroskopiju, nema doktorka problem sa tim.

Eto ja za prvi postupak nisam odradila histero a imala sam srcoliku matericu, tj.mali septum. Za sledeci postupak dotorka nije htela ni da cuje da se planira dok se to ne sredi. Pa Breskvice razmotri i tu opciju.

Loknice pa super sta sad bar znate sta je bio problem! Odmorite sad, napuni baterije i sa novom energijom krenite u postupak. Eto meni je nekako taj kraj leta pocetak jeseni najbolji period za ivf jer se organizam nakupi energije i vitamina D koji je preko potreban za trudnocu . jedva cekam da vas pratim kroz nove postupke i da se svaka vraca na forum ali samo u vidu savetnika LaughLaughSmileSmile E da gde ste odlucili raditi novi postupak?

Miro pozdrav od mene Wink

05/06/2017
9:58 am
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Dobro jutro žene 🙂

I meni se čini da je, nekako, možda, najpovoljniji period septembar-oktobar. Dakle, biće nas više koje ćemo tada startovati i radujem seeeeee :))))

Miro, potpuno te razumijem, nakon neuspjeha, tražila sam i ja krivca u svemu, a ponajviše u sebi.. čak i svakog 23ćeg u  mjesecu pomislim eh ja bih sad bila taj i taj mjesec trudnoće…ali nisam. Teško je i nama koje uošte nismo uspjele, a tek ženama koje jesu, pa se desi nešto u toku trudnoće.. A što se tiče tih tableta, koje vam je Čejović prepisao, nemamo iskustva sa njima. 

Nadam se da će ova godina svima nama biti uspješna i da ćemo pisati o nekim drugim, lješim temama 🙂

Jaco, nadam se iskreno da smo otkrili problem i otklonili ga, a sa trombofilijom ćemo se nositi, kao i sve ostale žene.. Mi ćemo najvjerovatnije novi postupak raditi na CT.

05/06/2017
11:52 am
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
Member Since:
12/06/2014
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo i ja konačno da se javim… sa telefona ne mogu da postavim post (ne znam zbog čega), a dok se ulogujem sa kompjutera vi dobiste sve odgovore Wink

Zato Jaca piše u moje ime Laugh jer smo skoro sve slično prošle i bodrile jedna drugu Smile

Breskvice zaista mi je žao zbog svega što ti se dogodilo, čitam a ne vjerujem šta piše! O mojoj situaciji sam pisala na početku foruma… Znaš da sam ja izgubila blizance u šestom mjesecu trudnoće, vantjelesna uspjela iz prvog puta ali se nažalost tako završila. Razlog nepoznat, jednostavno porođaj krenuo kad mu nije vrijeme, grlić popuštio.. i eto! Srećom, druga vantjelesna uspjela, preležala svih 9 mjeseci, stavljen mi serklaž, preventivno primala Fraxiparin svu trudnoću, Progesteron i Utrogestan takođe… svi nalazi i pregledi bili uredni i tako izgurah do termina kad mi je zakazan carski i rodila zdravog dječaka koji će sad dvije godine. Ovo pišem da unesem malo nade i entuzijazma svim članicama kojima se slično dešava, da vjeruju da će i njima nastupiti srećni i vedri dani… da će se ubrzo družiti sa svojim bebama. Laugh

Veliki pozdrav svim članicama i onima koji nas čitaju… nadam se da im naša iskustva mogu bar malo pomoći!

SmileSmileSmile

Marina82

05/06/2017
5:21 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1970sp_Permalink sp_Print

Tako je ženske, biće nas dosta koje krećemo tada i srećno nam bilo! 🙂

Jaco, Marina, hvala što ste još uvjek s nama, baš znači ta podrška vas koje ste uspjele 🙂

07/06/2017
10:44 am
_183
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
01/06/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1971sp_Permalink sp_Print

Jutrooo 🙂

Bas sam srecna sto imamo ovaj forum, moram vam priznati…nekako mi se cini sve laksim.

Nama su preporucili juce prvo da probamo inseminaciju, i to na CT ili BD? Ja pitam koji nas sljedeci korak, oni kazu da odlucite gdje cete, izaberete ljekara i krenete 🙂

Da li imate broj dr Tatjana Motrenko i da li ona radi o trosku Fonda ili privatno?

Slazem se i ja septembar, mislim da je divan mjesec za nove pocetke. Pa eto neka nam je sa srecom svima 🙂

07/06/2017
11:58 am
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1972sp_Permalink sp_Print

183 želim ti uspješnu inseminaciju!SmileSmileSmile

07/06/2017
1:30 pm
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
Member Since:
12/06/2014
sp_UserOfflineSmall Offline
1973sp_Permalink sp_Print

183 nek vam je srećno!

Broj Humane reprodukcije u Budvi je 033 402 432 i 033 402 433, a na Cetinju 041 232 690 – nazovi pa se raspitaj oko svega što te interesuje.

Uz tebe smo! LaughLaughLaugh

Marina82

12/06/2017
5:51 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1974sp_Permalink sp_Print

Juhu ženske, šta radite, ima li šta novo?

Kako nas uvjek nešto saplete na ovom putu, ali valjda mora tako.. Znate da mi je histeroskopija bila zakazana za kraj juna, uradila sam sve one briseve, nalaze, čak niko nije naglašavao za papu i kolposkopiju, ali sam ja htjela da odradim i to prije histeroskopije, jer bi svakako trebalo za postupak. Kad ono-Papa III a, a kolposkopija- cervicitis, erosio et ectopio cervicus uteri…

Da li je od dvije kiretaže i nasilnog otvaranja grlića, pa se povrijedilo ili nešto drugo..Svakako uradila sam odmah HPV, srećom negativan je na visokorizične..Prepisan mi je Fluomizin od 10 mg i Gynophilius, vaginalno, 12 dana,pa kontrola. Ima li koja od vas iskustva sa ovim? I je li moguće da sam nešto propustila u tom testiranju  i brisevima? Svima nam daju ono klasično-hlamidija, myco i urea plazma i sl. Vaginalni bris, aerobno i anaerobno,to mi je sve ok.Spada li tu kandida, trihomonas i sl, ili se to posebno radi? Ni to niko ne pominje, svega se moramo same sjetiti.Tražila sam i testiranje na herpes simplex i zoster, na svoju ruku, ali kandide, ešerihije i toga se prosto nisam sjetila, misleći nekako da potpadaju pod ono-aerobne i anaerobne u brisu..

Sad kažu da nije uputno raditi histeroskopiju dok se to ne smiri, a i ja to mislim, da ne ubacimo nešto još unutra..Tako da eto, to se odlaže,a možda je i bolje da se sve to isprati.Ako išta znate više ili imate neka iskustva, pišiteKiss

13/06/2017
8:59 am
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1975sp_Permalink sp_Print

Ćao Vasilisa!

Baš sam htjela da te pitam spremaš li se za histeroskopiju..

A eto, na našem putu uvijek nekih prepreka ima, ali jake smo mi i sve ćemo to prebroditi i vrlo brzo ostvariti našu želju. Samo čovjek mora u pamet zdrav ostati pored svega ovoga..

Meni je prije par godina rađena biopsija zbog “ranice” na grliću, ni jedan doktor ne zna odakle “ranica” tu, jer ja nisam imala porođaja ili pobačaja do sada.

Dijagnoza je cervicitis chronica i piše to erosio et ectopio na nalazu. Međutim, objasnili su mi da to samo treba da se prati redovno, u smisllu da se redovno rade papa i kolposkopija i takođe, objasnili su mi da to nije smetnja za trudnoću. Kazali su mi i da to može nastati od češćih upala ili infekcija. Eto…prosto nismo ni svjesne odakle nas sve razne opasnosti vrebaju.

Ja sam do sada uvijek radila briseve na chlamidiju, mico i urea, vaginalni i cervikalni bris na gljivice i bakterije. 

14/06/2017
11:42 pm
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1976sp_Permalink sp_Print

Zenske, da li nesto znate o losoj morfologiji spermatozoida? Konkretno abnormalnost glave-da li se to nekako moze popraviti? Mozda proxseed-om ili onom mjesavinom kostunjavog voca i suvog voca sa medom..? 

Breskvice, jesu li stigli nalazi na trombofilije?

15/06/2017
7:17 am
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1977sp_Permalink sp_Print

Loknice, hvala na odgovoru, rasteretila si me 🙂 Bas mi je bilo bezveze, ali eto, vidim da se dešava..

Što se tiče abnormalnosti, mi smo u jednom trenutku imali i glavu i rep i sve abnormalno, koristili i proxeed i med sa voćkicama i sve što smo čuli, nalazi varirali,nekad bolji, nekad gori, a onda je suprugu dosadilo i nije više ništa uzimao, nalaz je bio ok u tom dijelu, ostao nam problem pokretljivosti, ali abnormalnosti ne. Tako da je možda i njma stres uzrok , čim je prestao da prati kad će što uzeti i sl, nalaz sasvim ok 🙂 kažem opet, za abnormalnost samo..

Miro srećan novi početak, biće to sve ok 🙂 I nama je dr Motrenko dala, suprugu baš taj Condesyl a meni Impiryl, možda je to slično tvom inofolicu..

Ostale ženske, ima li šta novo? PišiteKiss

15/06/2017
11:57 am
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1978sp_Permalink sp_Print

Loknice, stigli su nalazi za antifosfolipidni sindrom – stečena trombofilija, i svaki parametar je dobar, tj.u granicama normale. Sad čekam još nalaze za trombofilije, jer se oni čekaju 2-4 nedjelje, a ja sam prošle sedmice bila u Beogradu i pnijela krv. Sad držim pesnice da imam trombofiliju, jer onda bi imali uzrok i znali kako naredni put 🙁

Što se tiče spermograma, kod nas je to uvijek bilo ok, ali ja sam mišljenja da svi prirodni dodaci, koštunjavo voće itd.ne mogu da štete! Takođe i suplementi kao što je proxeed (ja sam pila onaj za žene), su vitaminski suplementi, dakle ako ne  pomognu sigurno neće da odmognu.

Sad sam počela da pijem inofolic, pa da vidimo šta će se desiti.

16/06/2017
10:59 am
loknica
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 78
Member Since:
30/03/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
1979sp_Permalink sp_Print

Hvala Vasilisa! 🙂

Kod nas je pokretljivost tu i tamo…ali nije loša, ali je abnormalnost mnogo velika nešto…poslednji nalaz kaže da je abnoramalnost glave 87%, a to je baš dosta. Pa svakako će uzimati nešto od ovih preparata, jer takav nalaz je ok za VTO, ali za prirodno začeće, bojim se da baš i nije. Mada svašta može da se desi :)))

Što se tiče cervicitisa eto to je tako, izgleda da moramo sa svim i svačim da se borimo, ali srećom nije to prepreka za trudnoću, tako da ne brini, ali svakako redovno radi papa test i kolposkopiju.

Breskvice i ja držim palčeve da je u pitanju trombofilija, to je makar rješivo – heparin nije štetan ni za mamu, ni za bebu i od kako sam otkrila da je i ja imam, odjednom se pojavilo nekih masu žena koje isto imaju trombofiliju. Tako da eto čovjek i ne zna da je ima, a ozbiljne probleme stvara. Javi se čim ti budu nalazi. 

Kakav je taj proxseed za žene i taj inofolic? 

Zaboravila sam negdje prije da vas pitam koliko dugo ste jele smokvice u ulju? Ja ću početi da ih jedem ovih dana…

16/06/2017
12:32 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
1980sp_Permalink sp_Print

Loknice sad se secam da je mm morfologija zadnjih meseci  pred ivf bila od  0-2%, znam da me to bas tistilo jer se naglo pogorsala. Oni na dan postupka njih selektuju, izoluju pokretne i morfoloski ispravne pa od njih izaberu par . Tako da se ne sekiras puno oko toga. Svakako ti njemu pravi te semenke a mm je pio proxeed i nolvadex. Na dan transfera se nije to nesto puno popravili ali eto hvala Bogu uspelo je.

A smokve u maslinovom ulju sam jele sve vreme. Ne secam se koliko meseci pred prvi Ivf ali pred drugi svih 7 meseci. 

Svakako su korisne za organizam . Laugh

Breskvice cekamo onda nalaz za ostale trombofilije.  Pozdrav KissKiss

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner