A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
17/09/2018
4:09 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
Member Since:
11/08/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2201sp_Permalink sp_Print

Vasilisa od srca vam cestitam! Ulepsali ste mi dan. A ako delic u svemu tome ima i nasih zasluga zadovoljstvo je nemerljivo! Neka vam je kcerkica ziva i zdrava i neka nam se samo radjaju deca! 

Forum vec dugo nije aktivan tako da ne mogu da se setim svih prica, nadam se da ima jos lepih vesti a da ih nisu ovde objavljene.

Svetlana razumem te kako se osecas. Odmaraj … kad budes bila spremna stici ce i vasa sreca. 

Pozdrav devojke i srecno!😘😘😘

18/09/2018
7:25 am
_183
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
01/06/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2202sp_Permalink sp_Print

Vasilisa neka vam je ziva i zdrava cerkica, radujem se zbog vas.

Ja se pripremam polako za postupak, bila sam kod dr Motrenko, jako sma zadovoljna. Trenutno suprug i ja pijemo Impryl i Condesil, cekamo jos ove sedmice neke nalaze i idemo na konzilijum. Ako neko od vas ima vremena, zamolila bih ga da mi pise sta me sve ceka, mislim na proceduru. Da li cu morati biti na bolovanju…

 

Hvala unaprijed 🙂

18/09/2018
8:28 am
_248
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
Member Since:
06/12/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2203sp_Permalink sp_Print

Mi smo prosli jedan postupak kod Tanje Motrenko. Uspjela je vto, ali nazalost mi se desio missed ab u 9.nedelji 🙁

18/09/2018
12:05 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2204sp_Permalink sp_Print

Draga Vasilisa bas si me obradovala! Nek je ziva i zdrava princeza! Divno je kad mi koji prolazimo ovu borbu i izadjemo iz nje sa najljepsim mogucim rezultatom. I mi rastemo, sad smo cetvrti mjesec. Ljubimo vas i grlimo, a svim curama zelim puno strpljenja i srece u ovom procesu. I naravno vjerujte da ce sve biti kako treba i cuvajte sebe jer znate i same, ako izgubite zdravlje negdje usput, nista vise nema smisla.

18/09/2018
12:15 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2205sp_Permalink sp_Print

248 jako mi je zao, ali velika je stvar sto ste ostvarili trudnocu. Nek prodje malo vremena, da se i ti oporavis pa u nove pobjede. Ja ti savjetujem ako vec nisi da uradis trombofilije, stecene i genetske. Ja sam takodje kod Motrenko radila prvu ivf, i nije mi rekla da odradim ta testiranja. Ivf je bila polu uspjesna, tj imali smo biohemijsku trudnocu. Onda sam nedugo posle ostala prirodno u drugom stanju, i isla kod Motrenko, da mi vodi trudnocu iako nisam iz Budve. Sve jer sam imala ogromno povjerenje u nju kao u doktora. Ali nazalost sam tu bebu izgubila u devetom mjesecu trudnoce. Prestanak srcane radnje. E sad, ko je tu kriv, ko sta nije vidio, je li moglo ista da se vidi ja ne znam! Obdukcija nam nije nista pokazala, tj beba nije imala nikakve anomalije. Ispostavilo se da imam trombofiliju, i uz terapiju sam hvala bogu dobila zdravu djevojcicu. Tako da iz tog razloga, treba sve odraditi i biti miran.

Sve najbolje

18/09/2018
12:46 pm
_248
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
Member Since:
06/12/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2206sp_Permalink sp_Print

Breskvice, ja sam od samog emriotransfera bila pokrivena fraxiparinom, tako da ne znam gdje je problem bio. Odradila sam dio trombofilija i sve je u redu. Mozda zavisi koji problem je u pitanju, kod nas konkretno spermogram.

Svakako cu za sledeci postupak uraditi sve pretrage. Ne zelim da cekamo puno, vec oko Nove godine cemo krenuti sa drugim postupkom. 

Samo sam sad zbunjena i neodlucna, kod koga da radimo sledecu vto :/

21/09/2018
11:04 am
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2207sp_Permalink sp_Print

Drage cure, hvala na čestitkama 🙂

Razumijem ove nedoumice oko zalaganja bilo kog dr, nažalost mnogo je parova u procesima vto, u svakoj klinici su gužve, nije opravdanje, ali poučena prethodnim iskustvom u drugoj klinici, u ovaj sam postupak ušla sa svim mogućim nalazima već odrađenim i vrlo zahtjevna kao pacijent u smislu sto sam svaku stvar pitala po milion puta i naglašavala da su mi raniji propusti ljekara već pričinili mnogo štete. Stalno sam bila na oprezu, sve provjeravala, zbog insulinske rezistencije striktno vodila računa o ishrani, opuštala se, bukvalno se izolovala od svih aktivnosti devet mjeseci..Samo opuštajući filmovi, serije, knjige, časopisi, lagane šetnje.

Naravno, nije svako isti i neće iste stvari svakome dati rezultate, ali eto, meni je djelovalo sve zajedno. Nisam imala ni malo poverenja, ni u kog više 🙂 ,vjerovala sam Jacinoj preporuci, ali sam ušla bez velikih očekivanja u postupak. I razumijem te Svetlo za to oklijevanje, ja sam napravila pauzu od godinu dana, a nakon toga, kad sam krenula ponovo, imala sam napade panike, gušenje..čim je počela stimulacija. Ali uspjela sam da se izborim sama sa sobom. Mimo postupaka, nisam pretjerano osjetljiva osoba i ti napadi panike mi se nikad nisu ranije desili, ali valjda je to prirodan odgovor na stres koji prolazimo.

Zato, samo glavu gore..Teško je, ali rezultati će stići kad tad. Bravo za četvrti mjesec 🙂 

Pišite cure, mislim da ima mnogo koristi za nove članice da se upoznaju sa svim iskustvima, a i za nas stare podrška i ohrabrenje 🙂

Jaco, jesi li razmišljala o drugom postupku, za eventualno još jednu bebicu ? 🙂

Ima li cura sa takvim iskustvima, “drugim bebama” iz vto? I kolika je uopšte uspješnost tada?  Ako ima, pišite, svako iskustvo je od koristi 🙂 Puno vas ljubimo ja i moja curica i vučemo za noseve 🙂 🙂 🙂

21/09/2018
11:15 am
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2208sp_Permalink sp_Print

Breskvice, koliko razumijem, sad čekaš drugu bebu? Je li iz procesa ili prirodno? A trudnoća koja je uspjela je bila prirodno?

Znam kako se osjećaš 248, ja sam takođe izgubila bebu u 9 oj nedelji u drugoj trudnoći, grozno je, ali je dobar pokazatelj da možeš dobiti bebu. Kažu da svaka cura koja je i jednom bila u drugom stanju ,može dobiti bebu sigurno, sa ili bez poteškoća, ali svakako.

21/09/2018
12:07 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
Member Since:
02/05/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2209sp_Permalink sp_Print

Vasilisa mozes li mi reci kakva je bila tvoja ishrana obzirom da si imala insulinsku rezistenciju?

I ja je imam…ali se nikako ne pazim…previse radim,a posao mi takav da sjedim nekih 8 do 10 sati…i kad sam umorna samo jedem slatko koje nikako ne bih smjela…

24/09/2018
10:36 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
Member Since:
10/09/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2210sp_Permalink sp_Print

Vasilisa ja sam prije 4 mjeseca dobila bebicu, spontano ostala trudna. Prije nje sam imala jednu vto, potom prirodno ostala u drugom stanju ali sam tog andjela izgubila u 9.mjesecu trudnoce.

Ja sam takodje u mojoj trudnoci bila jako oprezna. Isla kod vise doktora, nisam vjerovala nikome..a i kako bi! Jaaako vodila racuna o ishrani jer takodje imam insulinsku rezistenciju. Odmarala i naravno primala heparinsku terapiju. 

Kod insul.resistencije, mnogo se moze regulisati pravilnom ishranom. Ja konkretno nisam nista slatko ni pomirisala cijelu trudnocu. Onda nista od bijelog brasna, skrobaste stvari takodje svedene na minimum. Sa vocem takodje vrlo oprezno. Mozda sam cak i previse vodila racuna. Na kraju trudnoce sam imala samo 8 kg vise nego prije nje. Inace sam vitka.

07/11/2018
9:55 am
_183
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 9
Member Since:
01/06/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2211sp_Permalink sp_Print

Pozdrav, zene. Nadam se da je forum aktivan, trebaju mi vasi savjeti i iskustva. Dobili sko odobrenje konzilijuma za VTO. Izabrala sam dr Motrenko u BD. Zakazan mi je pregled vec 19.11. I kako rekose sestre da rade odmah na sljedeci ciklus koji bi trebalo da bude 25.11.

Interesuje me sad sami postupak i koliko traje jer nemam nikog u okruzenju ko je prosao ovaj proces? I da li je tacno da treba da platimo a tek nalon toga da nam Fond refundira ili ne placamo nista kad imam uput od izabranog ginekologa i odobrenje konzilijuma?

Hvala unaprijed na odgovorima 🙂

07/11/2018
11:14 am
_246
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 17
Member Since:
24/11/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2212sp_Permalink sp_Print

Zdravo 183

Da odmah krenem sa onim sta vas zanima.

Prvo ne znaci da cete u proces krenuti odmah sledeci ciklus. Mora Dr obaviti propreged i na osnovu pregleda kao i dokumentacije u smislu nalaza, odlucice o tome kada treba da zapocnete proces, i da li cete ici kraci ili duzi protokol. Kraci protokol traje mjesec dana, a duzi od 3-6mj. Svakako o tome odlucuje iskljucivo dr na osnovu pregleda, godina i prethodnih nalaza.

Postoji mogucnost da vas ostave za januar ili februar, jer prosle godine nisu praktikovali da decembar bude mjesec u kojem se rade VTO,zato sto je kraj godine i svi su pomalo rasijani i zalihe su uvjek pri kraju, to  su njihove rijeci u Humanoj reprodukciji. 

Kad odete na pregled ponesite uput iz FONDA tj taj od izabranog ginekologa sa naznacenom klinikom i taj prvi pregled se ne placa, tada kada zavrsitepredled trazite od sestara na salteru da vam daju papire vezano za VTO na kojima pise sta je sve ukljuceno od strane fonda. Jer postoji tacno ogranicena kolicini hormona koji se primaju koje fond podrzava, ono sto nije na spisku to sami placate, i ako trebaterapija za supruga i to se placa. Na kraju svako potrosi min 500e ( bar ono sto su meni zene pricale ) , mi smo potrosili monogo vise oko 1500e iz razloga sto sam bila na granici hiperstimulacije i sto sam morala nakon aspiracije primam terapiju koja bi mi omogucila brzi povratak organizma u “normalno” stanje. I da u naj novac su uracunate i 300e, to nas je kostalo zamrzavanje embriona, sto placate samo ako imate dovoljno embriona daje ostalo i naravno ako zelite, sto je svakako obavezna preporuka jer za sledecu proceduru se postedjeni tj zena je postedjena stimulacije.

Jos jedna napomena, nemojte da se stravite od dr Motrenko ona je odlican strucanjak, ali njen pristup pacijentu ne moze svako da istolerise, jer ona ono sto misli to i kaze, ne bira rijeci da bi vama olaksala, uglavnom za nju smo svi teski i komplikovani ( sto je negdje istina jer da nije tako ne bismo dolazili kod nje).Vazno je se pridrzavate onoga sta vam kaze i da ne razmisljate previse o banalnostima razgovora sa njom, nego samo da mislite o tome kako ona odlicno radi svoj posao i da vas je bas briga sto ona govori da ste “problematicni, komplikovani i sl.” . Inikoako ne voli kada joj dajete sugestije ( sto ne voli ni jedan dr ) jer ce odreagovati da ona zna statreba da radi ivama cesamo  biti jako nepprijatno zbog toga. Pitajte je sve sto zelite i sta vas zanima, ali joj se ” ne mijesajte u posao” – kako ona to kaze  🙂

Nadam se da sam odgovorila na sve i da sam bila od pomoci. Ne znam ni kako sam ovo napisala, mislim da je razumljivo jer zurim,ali ako vam sad ne napisem ovo zaboravicu kasnije.

A sto se tice foruma nije toliko aktivan, povremeno se javi po neko, ali uvjek moze da se iz prethodnih “razgovora” donese puno zakljucaka,ali i moze covjek da se optereti kadacuje kakvih sve prica ima,zato samo hrabro i nikad ne zaboraviti da je svaki slucaj individualan i da ako se nekom nesto desilo ne znaci da ce i meni, vama ili bilo kome drugome. Malo ohrabrenja za vas nama je proces uspio iz prvog puta. 

Veliki pozdrav za sve zene i srecno

17/01/2019
9:32 am
_248
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
Member Since:
06/12/2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2213sp_Permalink sp_Print

Dobro jutrooooo. Da li moze neko da mi kaze, kojim danima je konzilijum za vantjelesnu, u KCCG?

05/09/2019
1:02 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline
2214sp_Permalink sp_Print

Pozdrav cure borkinje 🙂

Znam da je malo kasno za odgovor, ali eto, ranije je bilo uvjek četvrtkom što se konzilijum atiče, ne znam da li se što promijenilo. 

Što se ishrane za insulinsku tiče, upravo tako, bez slatkog, grickalica, gaziranog, bijelog brašna i uopšte pekarskih proizvoda..Dovode se u pitanje i mliječni proizvodi, ali da ne bi bio atak na organizam odreći se baš svega, ima dosta dobrih zamjena. Ja sam u trudnoći po preporuci dr koristila isključivo ” Tonus ” hleb i zaista se pokazalo u redu, nalazi su bili odlični. Što se slatkog tiče, povremeno sam kuvala malo voća sa ovsenim pahuljama pa bih posula kakaom i kokosovim šećerom, ponekad red crne čokolad, mada to sve pri kraju trudnoće. Dosta proteina, meso sa svim mogućim salatama, ribu, morske plodove, kuvana jela od povrća. Nevjerovatno koliko ima lijepe prirodne hrane na dohvat ruke, a uopšte je ne primjećujemo od brze i nezdrave hrane iz pekara i prodavnica. Prosto čulo ukusa postane istančanije 🙂

Svetlo, ima li šta novo kod tebe? Nove cure, kako idu vaši procesi? 

19/09/2019
8:46 pm
Avatar
Marija G
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 21
Member Since:
15/02/2016
sp_UserOfflineSmall Offline
2215sp_Permalink sp_Print

Zdravo lijepe zene i mame,

Cestitam novim mamama i svaka cast na strpljenju, hrabrosti i borbi…

Kod mene jos nista novo. Jos uvijek faza Cekajuci pozitivnu Betu i mijenjajuci klinike za IVF

 

:*

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner